Mark Zuckerberg spune că Facebook va „reduce în mod constant” numărul de angajați

Sursă foto: Mediafax

Facebook intenționează să elimine o parte din forța de muncă, reducând numărul de angajați cu până la 10%, anunță Insider. Mark Zuckerberg confirmă planul companiei și spune că deși echipele angajaților „se vor micșora”, se așteaptă ca Facebook „să realizeze mai multe cu mai puține resurse”.

Facebook „va reduce constant creșterea numărului de angajați în următorul an”, iar „multe echipe” deja existente la companie „se vor micșora, astfel încât să putem transfera energia către alte zone din interiorul companiei”, a declarat Zuckerberg. Compania, care și-a schimbat denumirea corporativă în Meta Platforms, a raportat recent prima scădere a veniturilor cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie Insider.

Zuckerberg a spus că, deși compania a făcut angajări la începutul acestui an, se așteaptă ca numărul total de angajați să „scadă în timp”.
„Aceasta este o perioadă care necesită mai multă intensitate și mă aștept să facem mai mult cu mai puține resurse”, a spus Zuckerberg. „Cred că vom trece prin această perioadă devenind o companie mai puternică și mai disciplinată”.

Facebook a încercat să reducă cheltuielile și a încetinit drastic angajările acum, după aproximativ doi ani de creștere hiperactivă cauzată de pandemie.