
Managerii se aşteaptă în perioada ianuarie-martie la o relativă stabilitate a activităţii şi a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare şi servicii, în paralel cu creşterea accentuată a preţurilor în comerţ, potrivit anchetei de conjunctură realizată de INS.
În industria prelucrătoare, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural 0%) şi a numărului de salariaţi, în timp ce preţurile produselor industriale vor creşte (sold conjunctural +32%), relatează ZF.
În construcţii, volumul producţiei se va reduce (sold conjunctural -9%), în paralel cu scăderea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, managerii preconizează creşterea acestora (sold conjunctural +39 %).
TOP ARTICOLE
- Autorităţile americane au anunţat că deschid o investigaţie asupra a 50.000 de vehicule Tesla Model X
- Sam Altman spune că a crescut considerându-l pe Elon Musk supereroul său. CEO-ul OpenAI este acum dezamăgit de comentariile dure ale miliardarului
- Alibaba Holding Group intenţionează să îşi împartă imperiul de 220 de miliarde de dolari în şase entităţi diferite
În sectorul comerţ cu amănuntul, estimările pentru următoarele trei luni arată o tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra de asemenea o scădere moderată (sold conjunctural -9%). În plus, angajatorii prognozează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%) şi majorarea accentată a preţurilor (sold conjunctural +46%).
Conform estimărilor din luna ianuarie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -3%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%). Managerii din domeniu cred că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +24%).
Partenerii noștri