Părăsiți Rusia. Se dau recompense! În caz contrar, pedepse.

Aproape 1.000 de companii au încheiat legăturile cu Rusia până acum. Dintre ele, majoritatea au beneficiat de o îmbunătăţire a reputaţiei lor, dar şi de avantaje financiare, spun cercetătorii Uni­versităţii Yale. Capitalizarea companiilor care au ales să plece imediat a crescut cu până la 3,96%. Deci, pierderile de active şi venituri generate de plecarea din Rusia au fost depăşite de creşterile înregistrate de valoarea de piaţă a companiilor.

De cealaltă parte, firmele care au rămas pe piaţa rusească tind să fie pedepsite de către investitori. Din martie până acum, acţiunile multor companii care au rămas în Rusia, au scăzut până la 30%.

Titlurile zilei

ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA
BNR PERSEVEREAZĂ ÎN PRUDENȚĂ

Am discutat subiectul cu Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.

“Atunci când e vorba de investitori, aceștia se vor uita în primul rând la considerentele lor personale. Și noi am făcut un studiu indiferent de Ucraina și am descoperit cu îngrijorare că, în general, apartenențele unei companii la standardele ESG nu sunt comensurabile. Veniturile pentru acționari nu sunt comensurabile direct în supraprofit pentru acționari pentru că înseamnă renunțări și sacrificii să abordezi aceste standarde de protecție a mediului, de grijă pentru sustenabilitate și așa mai departe. Deci e despre bani. Acționarilor le trebuie o viziune pe termen lung.”, a povestit Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.