LVMH bate noi recorduri şi devine cea mai valoroasă companie europeană: Gigantul de lux atinge o valoare de piaţă de 400 de miliarde de euro.

Acţiunile conglomeratului LVMH au urcat marţi la un nou record, ceea ce a permis grupului de produse de lux să atingă pentru prima dată o capitalizare bursieră de 400 de miliarde de euro şi să îşi consolideze poziţia de cea mai valoroasă companie europeană, scrie Reuters.

La fel ca alte companii de lux care sunt puternic expuse la China, LVMH a beneficiat în acest an de redeschiderea rapidă a celei de-a doua mari economii mondiale. Cu toate acestea, unii analişti au declarat că noi creşteri ale preţului acţiunilor ar putea deveni mai greu de realizat.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Să zicem că aştept borna de 500 de miliarde”, a declarat Angelo Meda, şef de acţiuni şi manager de portofoliu la Banor SIM din Milano. “Îşi trag ultimul cartuş, care este redeschiderea chineză, în continuare lucrurile vor deveni mai dificile: comparaţii dure, dolar în scădere”, a adăugat el.

Acţiunile au urcat cu până la 0,4%, până la un maxim al vieţii de 795,7 euro, ceea ce a conferit grupului o valoare de piaţă puţin peste 400 de miliarde de euro, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Refintiv. Acestea şi-au inversat ulterior cursul, pentru a se situa cu 0,5% mai jos.

La începutul acestei luni, preşedintele şi directorul general al LVMH, Bernard Arnault, a remaniat conducerea grupului, soprind controlul familiei sale prin numirea fiicei sale, Delphine, la conducerea Christian Dior, şi numirea unui nou şef pentru Louis Vuitton.