Lucrătorii Meta, pe o „listă de 30 de zile” care le oferă timp pentru a găsi un nou rol în companie sau a pleca

META

Se pare că Meta pune unii lucrători pe o „listă de 30 de zile”, oferind termen angajaților pentru a-și găsi un nou rol în companie. Metoda Meta obișnuia doar să afecteze persoanele cu performanțe scăzute, dar acum a devenit și mai răspândită, a raportat The Wall Street Journal.


În iulie, CEO-ul Meta Mark Zuckerberg a declarat că compania intenționează să reducă din numărul de angajați anul următor, dar în loc să concedieze angajații, compania le oferă celor ale căror posturi au fost eliminate o perioadă de o lună pentru a aplica la alte locuri de muncă disponibile din cadrul Meta, scrie Insider.

Aceasta este o practică obișnuită la compania-mamă a Facebook, relatează Journal, dar până de curând a afectat doar lucrătorii cu performanțe mai scăzute. Pe măsură ce lumea tehnologiei se pregătește pentru o posibilă recesiune, Meta a început să folosească procesul pentru a elimina și lucrătorii cu performanțe înalte.
Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru Jurnal că fereastra de timp este o modalitate prin care Meta își păstrează talentul pe care altfel l-ar fi pierdut.


„Planul nostru este să reducem în mod constant creșterea numărului de angajați în următorul an. Multe echipe se vor micșora, astfel încât să putem transfera energia către alte zone din interiorul companiei”, a spus Zuckerberg în timpul apelului trimestrial al companiei privind veniturile din iulie.
Google a folosit, de asemenea, măsuri similare. Săptămâna trecută, compania de tehnologie a oferit unor zeci de angajați o fereastră de 90 de zile pentru a găsi un nou rol sau a părăsi Google, a raportat publicația, citând surse familiare cu problema.