Jeff Bezos are viziunea de a coloniza spațiul cu un trilion de oameni. Ce spun experții?

Are vise mari. Bezos consideră că în viitor un trilion de oameni vor trăi în spațiu, în stații spațiale cilindrice gigantice răspândite în sistemul solar, scrie Business Insider.

Bezos vede două opțiuni pentru viitorul omenirii. Blocaje și raționalizare pe o planetă limitată sau dinamism și evoluție prin expansiunea în spațiu.

“Mi-ar plăcea să văd un trilion de oameni care să trăiască în sistemul solar. Dacă am avea un trilion de oameni, am avea, la un moment dat, 1.000 de Mozart și 1.000 de Einstein”, a declarat el pentru podcasterul Lex Fridman într-un interviu acordat în 2023.

Business Insider a întrebat patru tipuri diferite de experți, de la arhitecți la astrobiologi, ce părere au despre planul lui Bezos. Iată ce spun aceștia:

Coloniile spațiale ale lui Jeff Bezos ar arăta ca niște cilindri

În fantezia lui Bezos, ne vom relaxa cu toții în stații spațiale.  Seamănă cu un concept numit cilindri O’Neill.  Poartă numele fizicianul Gerard K. O’Neill.

Anthony Longman, un arhitect independent a pus la punct un concept pentru habitatele spațiale pentru a găzdui aproximativ 8.000 de persoane.

Acest număr este cu mult mai mare decât cel al Stației Spațiale Internaționale, care are de obicei șapte astronauți la bord.

Blue Origin

Provocările legate de menținerea oamenilor fericiți și sănătoși în spațiu

Să începem cu elementele de bază: hrana și reproducerea. Cercetătorii au cultivat câteva plante pe Stația Spațială Internațională, inclusiv roșii și salată verde. Deși aceste legume sunt cultivate în condiții diferite, se pare că sunt la fel de hrănitoare ca și cele cultivate pe Pământ, arată cercetările.

Totuși, pentru a ajunge la scara de producție agricolă necesară pentru o colonie O’Neill, “trebuie să dezvoltăm aceste sisteme agricole foarte sigure, în circuit închis și autosustenabile”, spune Rebeca Gonçalves, astrobiolog.

În ceea ce privește reproducerea umană în spațiu, Adam Watkins, profesor asociat de biologie a reproducerii la Universitatea din Nottingham, spune că avem un drum lung de parcurs.

“Să naști în spațiu , nici măcar nu vrei să te gândești la logistică și la dificultățile care ar putea fi asociate cu acest lucru. Ca să nu mai vorbim dacă există complicații asociate”, spune el.

Scăparea de problemele Pământului poate fi o “iluzie periculoasă”

Plecarea de pe Pământ este o modalitate prin care omenirea își poate continua drumul actual și, în același timp, poate conserva Pământul, potrivit lui Bezos.

Dar Martin Rees, astronomul regal al Regatului Unit, nu crede că lăsarea Pământului în urmă este cea mai bună opțiune, a declarat pentru Business Insider.

Folosirea spațiului ca o “scăpare pentru problemele pe care le putem cauza pe propria noastră planetă” este o “iluzie periculoasă”, spune el. “Ar trebui să avem grijă de propria noastră planetă. Este cea mai bună pe care o avem”.

Exit mobile version