- Intel își va reduce personalul cu peste 15.000 de lucrători și va economisi 10 miliarde de dolari până în 2025.
- Compania a raportat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2024, mult mai mare decât pierderile anterioare.
- Performanța financiară dezamăgitoare și pierderile mari sunt în principal atribuite diviziei de turnătorie de cipuri.
Intel este pe un drum lung, drum lung spre recuperare.
Producătorul de cipuri tocmai a anunțat că își reduce personalul cu peste 15%, ca parte a unui nou plan de economisire a costurilor de 10 miliarde de dolari pentru 2025, ceea ce va însemna o reducere a numărului de angajați cu peste 15.000 de posturi, a declarat Intel pentru The Verge. Compania are în prezent peste 125.000 de angajați, astfel încât disponibilizările ar putea ajunge la 19.000 de persoane.
Intel își va reduce cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare și marketing cu miliarde în fiecare an până în 2026; va reduce cheltuielile de capital cu peste 20 la sută în acest an; se va restructura pentru a „opri munca neesențială” și va revizui „toate proiectele și echipamentele active” pentru a se asigura că nu cheltuiește prea mult.
Advertisment
Cât pierde Intel?
Intel a raportat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2024. E substanțial mai mare decât cele 437 de milioane de dolari pierdute în trimestrul precedent. Veniturile din al doilea trimestru au fost de 12,8 miliarde de dolari, în scădere ușoară de 1% față de anul anterior.
CEO-Pat Gelsinger a recunoscut că performanța financiară a companiilor în trimestrul al doilea a fost dezamăgitoare, în ciudat atingerii obiectivelor cheie de tehnologie a produselor și proceselor. El a menționat că veniturile nu au crescut conform așteptărilor și că Intel încă nu beneficiază pe deplin de tendințe puternice din domeniul inteligenței artificiale, scrie Reuters.
Aproape toate pierderile din acest trimestru și din ultimul trimestru au provenit de la divizia de turnătorie de producție de cipuri a Intel, în timp ce vânzările companiilor rămân relativ stabile și afaceri cu PC-uri și servere rămân profitabile. Intel urmează să primească până la 8,5 miliarde de dolari în finanțare guvernamentală din SUA prin Legea CHIPS.
Titlurile zilei
Acțiunile Intel au avut cele mai slabe performanțe din S&P 500 în acest an, iar investitorii nu prin mulțumiți de fapt că compania se menține pe marginea prăpastiei, oscilând între pierderi și profituri în ultimii doi ani.