ING Bank România a acordat credite pentru investiţii de peste 25 mil. de euro grupului Boromir

ING Bank România a acordat credite pentru investiţii de peste 25 milioane de euro grupului Boromir, cea mai mare afacere cu capital românesc din sectorul de morărit şi panificaţie.

Împrumuturile pe termen lung sunt acordate bilateral şi au în vedere retehnologizarea şi modernizarea fabricilor din Râmnicu Vâlcea, inclusiv construirea unui nou depozit şi spaţiu de producţie, automatizarea proceselor de producţie şi lansarea unor noi linii de produse.

„Deşi contextul economic incert se prelungeşte, ne bucurăm să fim alături de antreprenori români pentru a-i ajuta să îşi extindă afacerea, să îşi digitalizeze procesele operaţionale şi să îşi modernizeze fabricile din ţară. La ING, credem că progresul este mereu posibil şi susţinem afacerile care contribuie la evoluţia economiei româneşti. Astfel, în ultimii trei ani, am acordat grupului Boromir tranşe succesive de finanţare în valoare de peste 25 milioane de euro.”, a explicat Ştefan Dinu, Head of Lending, divizia Wholesale Banking, în cadrul ING Bank România.

În anul 2021, grupul Boromir a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri consolidate de 22,5%, ajungând la o valoarea nominală a cifrei de afaceri de 136 milioane de euro. Printre noutăţile lansate, se numără crearea unor game de produse sezoniere, vegane şi fără gluten. Pentru piaţa B2B, grupul a adăugat în portofoliu două tipuri de făină profesională pentru pizza. Din luna aprilie 2020, a deschis şi magazinul online boromirmarket.ro, cu livrare la domiciliu în toată ţara.

În prezent, echipa Boromir a ajuns la peste 1.400 de angajaţi, ca urmare a dezvoltării pe mai multe linii de business. Morăritul este susţinut de trei mori de grâu, o moară de mălai şi de silozuri de cereale cu o capacitate de 90.000 de tone. O altă linie de business esenţială este reprezentată de produsele dulci de cuptor. De asemenea, grupul Boromir şi-a consolidat poziţia pe segmentele de snacks, de prăjituri, dar şi de produse de gătit acasă. Platformele de producţie ale grupului se regăsesc în Râmnicu Vâlcea, Buzău, Sibiu, Deva şi Slobozia.