Inteligența artificială este noul trend în ochii tuturor, context în care marie companii doresc să investească acum în ceea ce se anunță a genera câștiguri enorme în viitorul apropiat. Acest lucru afectează însă imperiul lui Mark Zuckerberg și marile sale planuri legate de metavers care rămân în urmă.

Disney și Microsoft, două companii de renume care prezentaseră interes pentru lumea metaversului, au încetat acum operațiunile în acest domeniu. Disney a redus întreaga sa divizie, iar Microsoft a închis o organizație VR pe care o achiziționase în 2017, arată rapoartele WSJ.

„Multe companii simt că dacă trebuie să reducă numărul de angajați sau să-și reducă cheltuielile în general, categoria meta este o țintă destul de ușoară”, a declarat Scott Kessler, analist în sectorul tehnologiei la firma de cercetare Third Bridge Group. WSJ .

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Toate aceste lucruri care se întâmplă, legate de inteligența artificială sunt valorificate acum”, a continuat el. Dar când vine vorba de metavers, „nimeni nu știe când vei ajunge să câștigi din asta”, a spus Kessler pentru WSJ.

Cu alte cuvinte, dacă ne gândim la bani, inteligența artificială este cu adevărat o oportunitate, în timp ce metaversul dă semne că ar „putea genera bani la un moment dat, dar nu în viitorul apropiat”. Iar investitorii, aparent, nu preferă șansele minime de câștig.