• Orașul viitorului este un „oraș de 15 minute”, accesibil și inteligent conectat, scrie Business MAGAZIN.
  • Regenerarea urbană adaptează sustenabil zonele urbane suprapopulate.
  • Reconversia urbană integrează zonele abandonate în dezvoltarea orașului.

Raluca Munteanu, director de dezvoltare al IULIUS, consideră că orașul viitorului este unul inteligent construit, un „oraș de 15 minute”, în care toate facilitățile esențiale sunt accesibile rapid.

Ce importanța are regenerarea urbană?

Raluca Munteanu subliniază că regenerarea și reconversia urbană au un rol din ce în ce mai important în contextul suprapopulării mediului urban.

Aceasta explică faptul că orașele au nevoie de adaptare și de funcțiuni noi, dedicate comunității, care urmează o direcție sustenabilă de expansiune.

Titlurile zilei

GOOGLE ARE VENITURI DE 90,2 MLD. $ ÎN T1
CUM SE MIȘCĂ BVB?
NE VOM ÎMPRUMUTA EXTERN DUPĂ ALEGERI?
RETAILERUL E AFECTAT DE INCERTITUDINE
CUI ÎI APARȚINE VIITORUL?
BANII CÂȘTIGĂ TEREN

Astfel, regenerarea urbană devine esențială pentru a face față cerințelor moderne.

Cum redefinim zonele urbane?

Din perspectiva Ralucăi Munteanu, regenerarea urbană înseamnă redarea unei zone abandonate sau subdezvoltate unei noi vieți și direcții.

Aceasta afirmă că scopul principal este de a integra aceste zone înapoi în oraș și să permită dezvoltarea să se concentreze, în primul rând, pe teritoriul urban existent și abia apoi să se extindă spre zonele periferice.

Este regenerarea urbană o responsabilitate?

Regenerarea urbană nu reprezintă doar o oportunitate, ci și o responsabilitate. Raluca Munteanu consideră că acest proces implică o integrare atentă în comunitate și reprezintă un punct zero pentru dezvoltarea atât punctuală, cât și de ansamblu a orașului.

 Astfel, reconversia urbană devine un demers esențial în construirea unor orașe viabile și sustenabile pentru prezent și viitor.