Fabrica Dacia de la Mioveni își va întrerupe activitatea timp de 5 zile. Motivul din spatele deciziei

Sursă foto: Mediafax

Fabrica Dacia opreşte activitatea pentru cinci zile, la uzina din Mioveni, începând de joi. Întreruperile repetate de la începutul anului până acum afectează producţia cu aproximativ 1.400 de maşini pe zi, a declarat Viorel Ungureanu, lider de sindicat.

Fiecare zi în care nu există producţie la uzina Dacia înseamnă o pierdere de aproximativ 1.400 de maşini, a spus, pentru Aleph News, Ungureanu.

Industria auto este ţinută în loc de criza unor componente electronice care se produc în Asia.

Mai mulţi producători de maşini, printre care şi Dacia, sunt nevoiţi să oprească activitatea pentru că nu primesc la timp aceste piese.

De joi, şi fabrica de la Mioveni opreşte activitatea timp de 5 zile.

„De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Întreruperile afectează peste jumătate din producţie. Acum, angajaţii uzinei nu vor lucra în zilele de 2, 3, 4, 5 şi 10 septembrie. Asta înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 maşini”, a declarat liderul sindicatului Dacia Mioveni.

Fabrica de Vehicule este oprită în totalitate, a mai spus Ungureanu.

Viorel Ungureanu spune că angajaţii sunt îngrijoraţi de aceste întreruperi, dar programul este stabilit în funcţie de piesele pe care le au la dispoziţie.

Aproximativ 11.000 de angajaţi stau de joi acasă.