Directorul şi proprietarul Tesla, Elon Musk, vrea să se retragă din înţelegerea de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter. Vestea i-a înfuriat pe oficialii platformei de socializare, care au ameninţat cu represalii.

Concret, preşedintele Twitter Bret Taylor susţine că Musk nu se poate retrage în această etapă şi în calitate de lider al consiliului de administraţie îl va da în judecată pe excentricul miliardar.

„Consiliul de administraţie al Twitter se angajează să încheie tranzacţia la preţul şi în condiţiile convenite cu domnul Musk şi intenţionează să întreprindă acţiuni legale pentru a pune în aplicare acordul de fuziune”, a scris acesta pe reţeaua de socializare.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?

Avocaţii lui Musk motivează decizia miliardarului de a se retrage din cauza refuzului Twitter de a răspunde multiplelor solicitări ale acestuia cu privire la transparenţa companiei legată de conturile false de pe platformă, aspect ce influenţează fundamental performanţa companiei în afaceri. Pe lângă acest impediment, cunoscuta platformă de socializare ar fi concediat directori şi o treime din echipă, fapt ce încalcă obligaţia de a „păstra intacte componentele actualei structuri organizatorice”.

„Twitter încalcă în mod semnificativ mai multe prevederi ale acelui acord, pare să fi făcut declaraţii false şi înşelătoare pe care s-a bazat dl Musk atunci când a încheiat acordul de fuziune”, susţin avocaţii.

Totuşi, specialiştii în ştiinţe juridice nu sunt de acord cu versiunea propusă de avocaţii lui Musk.

„Aş spune că Twitter este bine poziţionat din punct de vedere legal pentru a susţine că i-a oferit toate informaţiile necesare şi acesta este un pretext pentru a căuta orice scuză pentru a renunţa la înţelegere”, a declarat Ann Lipton, decan la Facultatea de Drept din Tulane.

Acţiunile Twitter au crescut după ce Musk a cumpărat o acţiune la începutul lunii aprilie, dar după ce a acceptat pe 25 aprilie să cumpere platforma, acţiunile au început să scadă în câteva zile, deoarece investitorii au speculat că Musk ar putea renunţa la tranzacţie.

Contractul prevede ca Musk să plătească Twitter o taxă de despăgubire în valoare de un miliard de dolari dacă nu poate finaliza afacerea din motive precum căderea finanţării achiziţiei sau autorităţile de reglementare blochează tranzacţia. Cu toate acestea, taxa de despăgubire nu ar fi aplicabilă dacă Musk reziliază afacerea de unul singur.