Elon Musk vinde acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 7 miliarde de dolari

Dacă la începutul acestui an, miliardarul Elon Musk declara pe rețelele de socializare că „nu mai are planificate vânzări TSLA” după data de 28 aprilie, dosarele SEC au dezvăluit acum că CEO-ul Tesla a vândut un bloc de acțiuni în valoare de aproximativ 7 miliarde de dolari, scrie CNBC. Tranzacțiile sale au avut loc între 5 și 9 august, în urma adunării anuale a acționarilor Tesla din 4 august la Austin, Texas.

Musk se află în mijlocul unei bătălii legale controversate cu Twitter, gigantul rețelelor sociale pe care a acceptat să-l achiziționeze în aprilie pentru 44 de miliarde de dolari, echivalentul a 54,20 de dolari pe acțiune. Musk a acuzat ulterior Twitter că nu i-a oferit toate informațiile de care avea nevoie pentru a finaliza achiziția. Ulterior, Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a se asigura că acordul va fi încheiat pentru prețul promis.

Marți, după ce au fost dezvăluite ultimele vânzări de acțiuni ale lui Musk, fanii Tesla l-au întrebat pe dacă a terminat cu vânzarea de acțiuni în afacerea cu vehicule electrice și dacă va putea cumpăra acțiuni înapoi în viitor. Musk a spus că va cumpăra înapoi unele acțiuni dacă nu va trebui să treacă prin achiziția Twitter și că vânzările s-au încheiat: „Da. În cazul, sperăm puțin probabil, în care Twitter forțează finalizarea acestei tranzacții, este important să se evite o vânzare de urgență a acțiunilor Tesla.”.

Acțiunile Tesla s-au închis la 850 de dolari, în scădere cu puțin peste 2% pentru ziua de marți, înainte ca vânzările lui Musk, în valoare de aproape 7 miliarde de dolari, să fie făcute publice prin dosarele SEC.

Dacă înțelegerea cu Twitter nu va fi încheiată, Musk va lua în considerare crearea propriei platforme sociale, X.com, scrie CNBC.