Elon Musk a declarat că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter atunci când va găsi pe cineva “suficient de nebun pentru a accepta postul”, scrie BBC.

Miliardarul a promis anterior că va respecta rezultatul unui sondaj de opinie realizat pe Twitter, în urma căruia 57,5% dintre utilizatori au votat “da” pentru ca el să renunţe la această funcţie.

El spune că va conduce în continuare echipele de software şi servere după ce înlocuitorul său va fi găsit.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Schimbările de pe platformă de la preluarea acesteia de către Musk au fost foarte criticate.

De când a cumpărat site-ul de socializare, în octombrie, Musk a concediat aproximativ jumătate din personal şi a încercat să lanseze funcţia de verificare plătită. Funcţia a fost relansată săptămâna trecută.

De asemenea, grupurile de apărare a libertăţilor civile au criticat abordarea sa privind moderarea conţinutului, acuzându-l că ia măsuri care vor spori discursul instigator la ură şi dezinformarea.

Vineri, Musk a fost condamnat de Organizaţia Naţiunilor Unite şi de Uniunea Europeană pentru decizia Twitter de a suspenda unii jurnalişti care se ocupă de firma de socializare.

ONU a scris pe Twitter că libertatea presei “nu este o jucărie”, în timp ce UE a ameninţat Twitter cu sancţiuni.

Este pentru prima dată când multimiliardarul a răspuns la sondajul lansat duminică în care întreba dacă ar trebui să demisioneze. Găsirea unei persoane care să preia platforma de socializare ar putea fi o provocare, potrivit lui Musk. Unele persoane speculează că şi cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, ar putea reveni la conducerea companiei. El a demisionat din funcţia de director general în noiembrie 2021.

Printre alte nume menţionate ca posibili înlocuitori se numără Sheryl Sandberg, fostul director operaţional al Facebook, Sriram Krishnan, inginer şi apropiat al dlui Musk, şi Jared Kushner, fost consilier prezidenţial american şi ginerele lui Donald Trump.

În trecut, Musk s-a supus sondajelor de pe Twitter.

Timp de câteva săptămâni, investitorii i-au cerut domnului Musk să renunţe la conducerea platformei de socializare, spunând că a fost distras de la conducerea corespunzătoare a Tesla. Acţiunile companiei de automobile electrice s-au prăbuşit cu peste 65% în ultimul an.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanţa achiziţia sa, ceea ce a contribuit la scăderea acţiunilor.