Musk vrea Twitter. Musk obține un acord cu Twitter. Musk pune pauză. Se mai încheie achiziția Twitter? Rămâne de văzut. Dar, oricum, gestul nu rămâne neobservat. Miliardarul nu poate renunța pur și simplu la afacere. Compania a simțit o ezitare a miliardarului, așa că au convenit o taxă de 1 miliard de dolari, din partea lui, în cazul unei posibile retrageri din tranzacție.

Dar, taxa de așa-zisă despărțire se aplică doar dacă intervin probleme de intermediere, de reglementare sau de finanțare de la terți. Platforma de socializare l-ar putea da în judecată.

Totuși, de ce rămâne Musk în stand-by? Analizează dacă procentul de conturi false de pe Twitter este de doar 5%, așa cum susține compania.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Ce planuri ar putea avea Musk? Am discutat subiectul cu Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.

“El ar da satisfacție multora și dacă ar achiziționa Twitter și dacă nu ar face-o. Cea mai mare problemă pentru el era că o jumătate din achiziție, în jur de 20 și ceva de miliarde de dolari erau cu un colateral, erau banii lui individuali folosind colateral acțiunile sale la Tesla care între timp au scăzut vertiginos, la fel ca întreaga piață în această îngrozitoare corecție de bear market în care suntem.

Și atunci s-a perceput că el s-a declarat cu o ușoară preocupare de faptul că se vine cu acest margin cost, adică încă niște bani suplimentari. Nu cred că este o problemă pentru el pentru că averea lui, cea mai mare parte, se măsoară în cotația Tesla, este substanțială. Cred că e considerat cel mai bogat om al planetei. Cealaltă jumătate vine prin împrumuturi de la niște fonduri de hatchfund și de venture capital.”, a declarat Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.