Elon Musk a declarat că acordul său cu Twitter pentru achiziția companiei este „temporar în așteptare”

Miliardarul Elon Musk a declarat că acordul său pentru preluarea Twitter este „temporar în așteptare” din cauza spamului și a conturilor false de pe platforma de socializare.

Musk, care săptămâna trecută asigura 7 miliarde de dolari de la noi investitori pentru preluarea companiei, achiziție care necesită 44 de miliarde de dolari , a scris pe Twitter: „Acordul Twitter este temporar suspendat, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul conform căruia conturile de false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”.

Mai târziu, el a postat pe Twitter: „Încă sunt angajat în achiziție”.

Cel mai bogat om din lume, directorul executiv al Tesla Inc a spus că, dacă achiziția lui ar trece prin schimbări acestea ar fi legate de eliminarea spamului și a conturilor false de pe platformă.

Musk a declarat în repetate rânduri că își dorește ca Twitter să devină o platformă a libertății de exprimare. Acesta a luat în calcul și implementarea unor noi funcții precum un buton de editare și posibilitatea de a posta tweet-uri mai lungi.

Compania estimase la începutul acestei luni că numărul conturilor false reprezenta mai puțin de 5% din numărul utilizatorilor săi activi zilnici și monetizabili în primul trimestru. Musk așteaptă acum confirmarea acestui procent și pune pentru moment achiziția „în așteptare”.