• Aircraft Interiors Expo 2024 a avut loc la Hamburg, iar companiile aeriene au expus peste 400 de produse.
  • Inovațiile includ experiențe cinematografice, scaune mecanice sau internet Starlink.
  • În cele 3 zile de eveniment au fost prezenți peste 13.000 de participanți.

E cu tine în fiecare zi. Acasă, pe stradă, chiar și în zbor. Mă refer la tehnologie. Aircraft Interiors Expo 2024 a avut loc la Hamburg. Iar companiile aeriene și producătorii de avioane s-au întrecut în inovații și tehnologii.

Au fost peste 400 de produse expuse și peste 13.000 de participanți. Companiile au venit cu inovații de la experiențe cinematografice, la scaune mecanice sau internet Starlink.

Care sunt companiile ce se remarcă în cursa air tech la Aircraft Expo?

MAYA de la Collins Aerospace și Panasonic. Este un model futurist de business class, care oferă o experiență cinematografică completă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cathay Pacific vine cu Aria Suite, tot o clasă business. Ei introduc un scaun cu multiple funcții și confort sporit la clasa economy. Dar cea business va beneficia de tehnologie sporită, iar scaunele pot deveni o mini-încăpere privată.

Delta vine cu locuri speciale pentru scaunele cu rotile. Le permite pasagerilor să rămână în scaunul lor pe tot parcursul zborului. Iar scaunele obișnuite se pot modela, se pot strânge sau se pot compacta pentru a crea cât spațiu suplimentar e nevoie.

Airbus a expus cabinele A330neo și A321XLR, care vin cu cabluri sau periferice pentru device-uri și cu pereți despărțitori. E mai ușor și mai sustenabil, spun ei.

Printre companiile prezente, e și Thales, care a prezentat viitorul conectivității cabinelor, cu streamingul ca principal mod de divertisment. Cabinaa seamănă cu un birou full-tech la business class. Iar Qatar Airways va instala Internet Starlink în flota sa în următorii 2 ani.

Caynova vine cu un model de scaune cu design futurist, care îți fac masaj și care ajută la relaxarea musculaturii. Iar Stelia și Aviointeriors vin cu cabine care se pot transforma lejer într-un mini dormitor.

Și Boeing nu rămâne în urmă, vine cu machetele 777X și 787. Sunt machete complete ale noilor cabine, cu proiecții imersive pe tavan și cu noua ușă “Perch”, care creează spațiu suplimentar.