• Microsoft iese din board-ul OpenAI, la opt luni după ce obținuse un loc în consiliu.
  • OpenAI renunță la membrii observatori.
  • Rolul de observator pe care Apple urma să-l obțină este în afara discuției, potrivit Axios.

Microsoft părăsește boardul OpenAI, unde avea rol de observator, fără drept de vot. Sunt opt luni de când Microsoft intra în consiliul companiei, în contextul demiterii temporare a lui Sam Altman. Sunt „progrese semnificative” în acest interval, nu mai este necesară monitorizarea, transmite compania fondată de Bill Gates.

„Am acceptat rolul de observator într-un moment în care OpenAI își reconstruia board-ul. Poziția ne oferea o imagine asupra activităților companiei, fără a-i compromite independența. Suntem siguri că, acum, compania merge într-o direcție bună,” se arată în scrisoarea trimisă de Microsoft.

OpenAI și-a refăcut boardul în noiembrie anul trecut. Altman revenea în poziția de CEO și era păstrat doar unul dintre membrii anteriori (Adam D’Angelo). Bret Taylor devenea președinte.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Autoritățile din SUA și Europa investighează influența Microsoft în deciziile OpenAI și eventuala monopolizare a tehnologiei AI, scrie Bloomberg.

Microsoft a investit 13 mld.$ în dezvoltatorul ChatGPT.

Nu doar Microsoft rămâne fără OpenAI

Sursele Bloomberg spuneau, săptămâna trecută, că OpenAI i-a oferit un loc de observator în board lui Phil Schiller, executiv al Apple. Acum, OpenAI anunță că nu va mai avea membri observatori în board, în contextul deciziei Microsoft.

„Suntem recunoscători Microsoft pentru încrederea în board și în direcția în care se îndreaptă compania”, spune OpenAI pentru Axios. „Căutăm alternative prin care să-i ținem informați pe partenerii noștri strategici – cum sunt Microsoft sau Apple – și pe investitorii noștri – Thrive Capital și Khosla Ventures.”

Apple și OpenAI încheiau luna trecută un parteneriat prin care ChatGPT să poată fi accesat direct de pe dispozitivele Apple.