• Procesul a fost inițiat din cauza utilizării necorespunzătoare a datelor biometrice ale utilizatorilor.
  • Meta va plăti suma de 1,4 miliarde de dolari în decurs de cinci ani.
  • În 2020, Meta a plătit 650 de milioane de dolari într-un caz similar în Illinois.

Meta, compania-mamă a Facebook, a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari pentru a soluționa un proces intentat de statul Texas, scrie CNBC. Procesul a fost inițiat din cauza utilizării necorespunzătoare a datelor biometrice ale utilizatorilor, în special a scanărilor faciale folosite pentru identificarea persoanelor în fotografii și videoclipuri.

„Suntem încântați să rezolvăm această problemă și așteptăm cu nerăbdare să explorăm oportunități viitoare de a ne aprofunda investițiile în Texas, inclusiv dezvoltarea potențială a centrelor de date”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Procesul din Texas a fost intentat în 2022

Meta a fost acuzată că a colectat date biometrice “de miliarde de ori” prin funcția “Tag Suggestions” pentru fotografii. Funcția a fost activă timp de peste un deceniu.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?

Meta va plăti suma de 1,4 miliarde de dolari în decurs de cinci ani. Este cea mai mare înțelegere obținută vreodată de un singur stat într-un astfel de caz.

Acordul include și măsuri pentru a asigura că Meta își va schimba practicile de colectare și utilizare a datelor biometrice pentru a respecta legislația din Texas și alte jurisdicții.

Compania va fi supusă unor reglementări mai stricte și va trebui să se conformeze unor standarde de confidențialitate mai ridicate, ceea ce va implica audituri și monitorizări periodice pentru a asigura conformitatea cu noile practici.

„Această înțelegere istorică demonstrează angajamentul nostru de a înfrunta cele mai mari companii de tehnologie din lume și de a le trage la răspundere pentru încălcarea legii și a dreptului la viață privată al texanilor”, a declarat Paxton într-o declarație.