• Marți se încheie perioada de supraveghere a IPO-ului Arm Holdings.
  • Arm Holdings are un avans de 75% pe bursă, de la începutul anului.
  • 10% din acțiunile Arm sunt la tranzacționare.

Perioada de supraveghere a IPO-ului Arm Holdings se încheie marți. De regulă, volatilitatea crește în astfel de situații. Acțiunea Arm are un declin de 6,6% la ultima ședință de tranzacționare, și o creștere de 75%, de la începutul anului. A doua cea mai bună evoluție a unei companii listate pe bursele americane, după Nvidia.

Acțiunea producătorului de cipuri intra pe creștere accelerată după raportările din februarie, când publica cifre peste așteptările pieței. Acum urmează cel mai important test de după listare al companiei. Expirarea perioadei de supraveghere oferă șansa insiderilor să vândă acțiuni restricționate până acum de la tranzacționare.

Dacă angajații sau acționarii aleg să vândă, prețul acțiunii va scădea. În caz contrar, dacă păstrează acțiunile, vor arăta încredere în viitorul companiei, iar prețul se va aprecia.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce așteptări sunt la Arm?

Mai puțin de 10% din cele 1,03 mld. de acțiuni ale Arm sunt la tranzacționare. Înainte de listare, Arm era deținută în totalitate de Softbank, care acum deține circa 90,6% din acțiuni.

Softbank a vândut 95,5 mil. de acțiuni la IPO, cu opțiune de suplimentare pentru încă 7 mil. de acțiuni. În afară de companie și de CEO-ul Masayoshi Son, angajații Arm pot, de asemenea, să vândă 11,4 mil. de acțiuni, după încheierea perioadei de supraveghere.

Cum ar putea Arm să treacă testul?

O parte dintre angajați ar putea vinde, pentru a marca profitul de peste 150% de la listare, când acțiunea avea un preț de 51$.

Masayoshi Son are acțiuni în valoare de 100 mld.$ la Arm, dar vrea să protejeze prețul. Softbank va vinde, probabil, treptat, pentru a nu trage prețul în jos. Sau poate alege să-și mențină deținerea, din moment ce Arm e una dintre cele mai promițătoare acțiuni din sfera AI.

Ce se întâmplă pe termen lung

Deși volatilitatea va fi ridicată săptămâna asta, investitorii pe termen lung ar trebui să se axeze pe analiza fundamentală a companiei și pe viitorul ei în zona AI.

Acțiunea se tranzacționează la un raport preț/câștiguri de peste 100, unul destul de ridicat, dar are câteva avantaje competitive în AI:

-lucrează îndeaprope cu Nvidia, care îi oferă licența pentru cipul GH 200 Grace Hopper Superchip, componentă AI indispensabilă serverelor de la Super Micro Computer, Dell Technologies, sau Hewlett Packard Enterprise.

-are un model de business diferit. Nu vinde produse direct consumatorului final, ca majoritatea companiilor de semiconductori. Are contracte cu parteneri ca Nvidia sau Google, care îi oferă procent din câștigurile rezultate din vânzarea produselor care folosesc artitectură Arm.

-arhitectura low-power a CPU-urilor este apreciată în industria smartphone-urilor și în zona de AI.