Directorul executiv al TikTok neagă acuzațiile de spionaj aduse companiei. Parlamentarii din SUA cer interzicerea platformei

Sursă foto: Profimedia

Parlamentarii din SUA sunt de părere că aplicația TikTok deținută de China ar trebui interzisă pentru că reprezintă o potențială amenințare la adresa securității naționale a Statelor Unite, informează Reuters. „Ne-am angajat să fim foarte transparenți cu utilizatorii noștri cu privire la ceea ce colectăm. Nu cred că ceea ce colectăm reprezintă mai mult decât o ceea ce colectează majoritatea jucătorilor din industrie”, a declarat astăzi în fața Congresului din SUA, Shou Chew, directorul executiv al companiei TikTok.

TikTok are în prezent peste 150 de milioane de utilizatori americani, dar niciun parlamentar nu a oferit sprijin declarației lui Chew. Parlamentarii au ridicat de asemenea semne de întrebare cu privire la gradul de siguranță al minorilor care folosesc aplicația. „TikTok ar putea fi conceput pentru a minimiza daunele aduse copiilor, dar s-a luat decizia de a-i face dependenți în mod agresiv în numele profiturilor”, a declarat democrata Kathy Castor la audierea comisiei pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților.

„Pentru poporul american care se uită astăzi (la aceste audieri), ascultați aici: TikTok este o armă a Partidului Comunist Chinez pentru a vă spiona, a manipula ceea ce vedeți și a trage foloase de pe urma generațiilor viitoare”, a declarat republicana Cathy McMorris Rodgers, membră și ea a Camerei Reprezentanților și șefa Comisiei pentru Energie și Comerț.

Într-un schimb de replici, șeful TikTok a încercat să „spele” acuzațiile aduse platformei: „Nu am văzut nicio dovadă că guvernul chinez are acces la aceste date. Nu ne-au cerut niciodată date, iar noi nu le-am furnizat.”, a spus Chew.

Administrația Biden a amenințat recent că va interzice accesul TikTok în Statele Unite, iar alte țări au luat măsuri pentru a interzice aplicația pe dispozitivele guvernamentale, notează Reuters.