Intel Corp. ia în calcul o potenţială achiziţie a GlobalFoundries, într-o mişcare care ar alimenta din plin planurile producătorului de semiconductori de a dezvolta cipuri pentru alte companii, potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de The Wall Street Journal.

Acordul ar evalua GlobalFoundries la 30 de miliarde de dolari, ceea ce ar marca cea mai mare achiziţie pe care a efectuat-o vreodată Intel. Însă momentan nu este clar dacă cele două firme vor ajunge la o înţelegere, GlobalFoundries putând să meargă înainte cu planurile privind oferta publica iniţială (IPO).

GlobalFoundries este deţinut de Mubadala Investment, braţul de investiţii al guvernului de la Abu Dhabi, însă care ar sediul în Statele Unite. Totuşi, o purtătoare de cuvânt a companiei a declarat că executivii nu se află în discuţii cu Intel.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Penuria de cipuri ar putea costa industria auto 110 miliarde de dolari, iar producţia a 4 milioane de vehicule riscă să fie pierdută

Noul CEO al Intel, Pat Gelsinger, a anunţat în martie că grupul pe care îl conduce va dori să îşi majoreze capacitatea de producţie, într-o piaţă dominată de Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Intel, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 225 de miliarde de dolari, a promis anul acesta că va investi 20 de miliarde de dolari pentru extinderea fabricilor de cipuri din SUA, Gelsinger intenţionând să efectueze o serie similară de mişcări în afara ţării.

GlobalFoundries este una dintre cele mai mari companii dedicate producţiei de cipuri. A fost creată în 2008 când rivalul Intel, Advanced Micro Devices, a decis să îşi transfere divizia de producţie de cipuri.