Compania americană Nike a anunţat că se retrage complet din Rusia

Compania americană Nike a anunţat că se retrage complet din Rusia din cauza războiului pe care ruşii l-au declanşat în Ucraina, anunţă Sky News.

Retailerul american de îmbrăcăminte sportivă Nike a anunţat că în următoarele luni se va retrage complet din Rusia.

„Nike a luat decizia de a părăsi piaţa din Rusia. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că ne susţinem pe deplin angajaţii în timp ce ne reducem în mod responsabil operaţiunile în următoarele luni”, a anunţat firma prin intermediul unui comunicat.

Măsura vine la câteva luni după ce firma a încetat să mai preia comenzi online pentru clienţii ruşi, deoarece procesarea plăţilor a devenit mai dificilă odată cu impunerea sancţiunilor.

În urma războiului din Ucraina, multe branduri au decis să-şi suspende sau să-şi elimine afacerile din Rusia.

În luna mai, Marks & Spencer a anunţat că va „ieşi complet din Rusia”, deoarece este o „afacere bazată pe valori”. Aceasta a precizat că ieşirea din Rusia şi întreruperea activităţii în Ucraina o costă 31 de milioane de lire sterline.

De asemenea, lanţul de restaurante fast-food McDonald’s şi-a vândut toate restaurantele din Rusia şi a declarat că menţinerea afacerii sale în zonă „nu mai poate fi susţinută şi nici nu mai este în concordanţă cu valorile McDonald’s”.