Dacă vrei să îți cumperi un avion privat de lux, uite o idee: primul Airbus Corporate Jets TwoTwenty, varianta executivă a avionului de linie, cu un singur culoar.
Advertisment
Airbus susține că noul avion are cu 50% mai puține emisii decât un jet obișnuit. Aeronava are o autonomie de peste 12 ore, o suprafață de 73 mp și este este primul avion privat cu șase zone VIP.
Cât plătești pentru un astfel de avion? 80 de milioane de dolari.
Titlurile zilei
“Lucrând cu Airbus suntem 100% pregătiți să primim această aeronavă, să muncim și să livrăm un produs de lux, calitativ către clientul nostru.”, a declarat Daron Dryer, CEO Comlux Completion
Opțiunile de configurare a zonei de zi includ o sală de cinema cu ecran oled, subțire, de 55 inch, un pat dublu, baie completă și două bucătării. Una pentru pregătirea și curățarea mesei, cealaltă pentru prezentare și servire.
Cunoscut pentru interioarele de lux sofisticate, chiar și din punct de vedere tehnic, Comlux Completion introduce mai multe inovații pentru modelul 220, inclusiv ferestre cu transmisie variabilă a luminii. Tehnologia VLT va permite reglarea luminii ambientale din cabină în timpul funcționării și va oferi și încărcare inductivă în toată cabină.
Există, de asemenea, un nou design de ușă, numit pocket-doors, care oferă senzația de cabină deschisă și un pasaj mai mare atunci când acestea sunt deschise.
Clienții pot vedea interiorul avionului cu un headset VR
ACJ TwoTwenty este amenajat de designerii de interior de la Comlux Completion, la sediul companiei din Indianapolis, pentru a configura interioare VIP pentru primele 15 avioane verzi TwoTwenty. Inginerii Comlux au integrat un sistem de realitate virtuală, care permite clienților să vadă cum va arăta interiorul cabinelor.
Dincolo de estetică, sistemul permite și analiza privind funcționalitatea echipamentului.
În showroom-ul de prezentare al centrului, clienții pot selecta configurația pentru camerele individuale, paleta de culori și pot vedea și simți țesăturile și alte tipuri de materiale pentru podele și pot face o selecție și pentru echipamente.
Pentru a ajuta la alegerea lor, clienții pot merge prin cabină utilizând un headset de realitate virtuală. Ei pot vizualiza cabina virtuală echipată în diferite stiluri, opțiunile de configurare a culorilor și alte combinații de opțiuni pe care doresc să le vadă și să le compare.
Instrumentul VR servește și ca dispozitiv de antrenament pentru mecanici și responsabili de întreținere. De asemenea, pot fi redate randări structurale ale interiorului, astfel încât tehnicienii să se poată deplasa prin interior și să vadă toate punctele de acces pentru sistemele aeronavei.