• Acțiunile Apple au scăzut cu aproximativ 1,7% marți.
  • Noul model de iPhone este de așteptat să prezinte o cameră actualizată, design și o nouă funcție de încărcare.
  • În ultimele cinci zile, acțiunile Apple au scăzut cu peste 6,3% pe fondul măsurilor de reglementare din Europa și China.

Acțiunile Apple au scăzut cu până la 1,7% marți, în timp ce investitorii monitorizează cu interes debutul așteptatului iPhone 15, scrie Insider.

În ultimele cinci zile, stocul a scăzut cu peste 6%. În prezent, este în creștere cu peste 41%. 

La evenimentul emblematic al Apple, care va începe la ora 13:00 a Californiei, se așteaptă ca Apple să prezinte noul iPhone 15, model care a avut parte de îmbunătățiri semnificative, cu modificări la tehnologia camerei și la modul de încărcare. Evenimentul va dezvălui, de asemenea, actualizări privind Apple Watch-ul și Airpods-urile, printre alte anunțuri în premieră.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În ciuda agitației din această zi, Apple s-a confruntat cu provocări puternice în ultimele luni, inclusiv cu scăderea vânzărilor de smartphone-uri în SUA.
Săptămâna trecută, Comisia Europeană a numit Apple un “gatekeeper”, semnalând nereguli ale companiei în materie de reglementare. Între timp, Beijingul a interzis angajaților guvernamentali să folosească iPhone-uri, a relatat Wall Street Journal.

Wall Street rămâne optimist în ceea ce privește sectorul tehnologic în general, iar strategii de la Goldman Sachs spun că acest sector a dominat piața bursieră de când Apple a devenit cea mai mare companie din lume, în urmă cu aproximativ un deceniu.