Dacă focul nu putem să-l mai descoperim o dată, nu-i nimic, reinventăm apa. Până acum, oamenii au băut-o în două variante: plată sau carbogazoasă. Începând din acest an, există și cea de-a treia variantă: Loftiwater. Apă efervescentă, dar nu și carbonatată. Este pentru prima oară în ultimii 200 de ani când apa trece printr-o astfel de trasformare.

“Când vine vorba despre gust, dacă îți arunci privirea pe masă sau te uiți pe meniu, găsești mii de arome, dar dacă te raportezi la apă, ai doar două. Serios? Doar atât Așa că te gândești la apa îmbogățită cu carbon, procedeu inventat în 1807. 1807… serios, pe atunci tratau anumite boli cu lipitori.”, a spus Todd Carmichael, co-fondator Loftiwater.

Dacă nu știai, chiar în acest moment respirăm 14 gaze. Printre ele se numără hidrogenul, oxigenul și argonul. Dar oare niciunul dintre gazele pe care le inhalezi, cu excepția carbonului, nu poate fi adăugat în apă? Ba da, toate pot fi. Doar că este foarte dificil.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

“Și trebuia să-mi dau seama cum s-o fac. După ce am reușit, am gustat toate variantele îmbogățite cu toate gazele care sunt suportate de om. Și am descoperit că toate se comportă în mod diferit, au bule diferite, au arome diferite și scot la iveală o gamă largă de esențe. Pot fi dulci, spre exemplu. Și realizezi că nu este un sistem binar, ci un întreg spectru de bule între apa plată și cea carbogazoasă.” – Todd Carmichael.

Loftiwater, noul tip de apă: combină toate cele 14 gaze respirabile

Cei de la Loftiwater adaugă în apă toate cele 14 gaze pe care oamenii le respiră în mod curent și le combină în așa fel încât să imprime apei diverse proprietăți de gust. Există șase arome, toate obținute în mod natural. Iar bulele “nu înțeapă și nu ard”, așa cum se întâmplă în cazul apei carbogazoase.

“Combinăm gazele pentru a obține o senzație care reproduce aroma dorită. Atâta tot. Nu ai nevoie de îndulcitori, nu ai nevoie de zaharuri, nu ai nevoie de nimic din toate astea dacă găsești combinația potrivită.” – Todd Carmichael.

În plus, acidul se păstrează pentru mai mult timp. Însă nu și stocurile. Pe site-ul oficial, loftiwater.com, toate sunt sold out. Producătorul caută acum să-și extindă afacerea și să dezvolte o nouă industrie.

“E greu să modifici apa. Chiar e. Pentru că e un solvent atât de interesant, în primul rând. Dar am abordat situația dintr-un unghi critic, am început munca de laborator și am creat un nou “album”. Ne încântă foarte mult cum evoluează, cum sună. Depinde doar de noi să construim un sistem și să ajungă la public.”, a încheiat Todd Carmichael.