Și start-up-urile au îngerii lor. Îngeri cu bani sau Angel Investors. Iar platforma de investiţii în tehnologie Roca X este unul dintre ei. Alexandru Bogdan, CEO-ul Roca X, vrea să-și pună amprenta asupra societății. Spune că fără tehnologie, societatea nu poate evolua. Așa că investițiile Roca X merg spre zona de tech, în startup-uri inovatoare, agile, cu modele de business flexible.

Anul trecut, ROCA X şi-a dublat numărul de tranzacţii şi valoarea acestora: a investit 3,5 milioane de € în 7 startup-uri noi şi a avut 10 runde de follow on. Capitalul disponibil s-a triplat, de la 4 la 12 milioane de €. 2022 a început la fel de promiţător, cu cea mai mare tranzacţie a ROCA X, prin care platforma a contribuit cu 900.000 de € la accelerarea adopţiei pe piaţa din Statele Unite a start-up-ului românesc Bunnyshell.

Am discutat subiectul cu Alexandru Bogdan, CEO Roca X.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Misiunea mea personală este de a avea un impact pozitiv în viața oamenilor și în economie. Așa că, prin rolul de investitor de venture capital, impactul meu nu este limitat la două proiecte, cât poate să facă individual o persoană, ci înzecit sau însutit prin susținerea tinerilor antreprenori cu idei mărețe. De aceea iubesc venture capital și investițiile în start-up-uri tech.”, a povestit Alexandru Bogdan, CEO Roca X.