Angajații Google și-au dat seama că sunt concediați abia când cardurile de acces nu le-au deschis birourile

Angajații Google au fost anunțați vineri dimineață prin e-mail că au fost concediați, dar în cazul în care nu și-au verificat căsuța de e-mail înainte de a merge la serviciu, surpriza neplăcută nu a întârziat să apară când aceștia au vrut să-și scaneze badge-urile. Unul dintre foștii angajați Google a povestit pentru Insider cum și-a văzut unul dintre colegi încercând în mod repetat să-și scaneze insigna de angajat pentru a intra în biroul Google din Chelsea, New York.

Colegul său era în mod clar confuz, după cum a relatat fostul angajat pentru Insider, iar după ce insigna nu a funcționat, a trecut pe lângă recepție spre scara care ducea la birou, unde a fost întâmpinat de un agent de securitate care l-a escortat afară, scrie Insider. 

Un alt fost angajat Google, Zac Bowling, care a lucrat la companie timp de aproape opt ani ca inginer, a declarat pentru Insider că a auzit, înainte de a fi concediat, că orice angajat Google care încerca să acceseze biroul din NYC trebuie să scanează-le insigna în ziua disponibilizărilor. Cererea strictă a angajaților în legătură cu scanatul ecusoanelor pentru a intra în birou i s-a părut neobișnuită, a spus Bowling pentru Insider.

„Era foarte clar ce se întâmplă”, a spus el. „Nu am avut niciodată o problemă să trecem prin uși fără să scanăm badge-ul în trecut. Dacă doar îi arăți insigna persoanei din fața ta, îți va ține ușa deschisă în mod normal.” 

Un al treilea angajat Google disponibilizat a declarat pentru Insider că o echipă de angajați care a trecut printre birouri a descoperit că doi dintre membrii echipei lor au fost disponibilizați când respectivii nu au reușit să intre în birou cu restul grupului.

Google se alătură marilor companii tehnologice precum Microsoft și Amazon , care și-au anunțat luna aceasta că vor concedia mii de angajați. În total, peste 55.3000 de angajați au fost afectați de disponibilizări în 2023, potrivit site-ului de urmărire Layoffs.fyi .