Profitul Amazon a fost dublu faţă de previziunile Wall Street

Sursă foto: Profimedia
  • Jeff Bezos deschide şampania pentru profitul Amazon.
  • Vânzările online peste aşteptări şi semnele că încetinirea diviziei de cloud computing s-a oprit au ridicat vânzările şi profiturile Amazon.
  • Pentru întregul al doilea trimestru, Amazon a declarat că veniturile AWS au urcat cu 12%.

 Vânzările online peste aşteptări şi semnele că încetinirea diviziei de cloud computing s-a oprit au ridicat vânzările şi profiturile Amazon mult peste previziunile Wall Street în ultimul trimestru, scrie FT.

Accelerarea veniturilor, împreună cu reducerea costurilor, care a inclus concedieri pe scară largă la începutul acestui an, a sporit, de asemenea, marjele de profit ale Amazon şi a contribuit la profituri după impozitare care au fost aproape duble faţă de aşteptări. Vestea a ridicat preţul acţiunilor Amazon cu peste 9 procente în tranzacţiile de după piaţă, adăugându-se la o revenire a acţiunilor care au adăugat 50 de procente în acest an.

Amazon Web Services

O mare parte din atenţia Wall Street în acest an a fost îndreptată către o încetinire puternică a diviziei sale de cloud, Amazon Web Services, deoarece clienţii au devenit mai prudenţi în faţa incertitudinii economice.

Creşterea veniturilor la AWS a încetinit la 16% în primul trimestru, faţă de 29% pentru tot anul 2022. Compania a declarat la începutul acestui an că creşterea diviziei a încetinit la doar 11% în aprilie.

Totuşi, pentru întregul al doilea trimestru, Amazon a declarat că veniturile AWS au urcat cu 12%, depăşind cu două puncte procentuale previziunile majorităţii analiştilor şi alimentând speranţele că divizia de cloud a trecut la un nou început.

Microsoft şi Google au depăşit aşteptările Wall Street

Microsoft şi Google au depăşit săptămâna trecută aşteptările Wall Street cu o creştere a veniturilor de peste 20% în afacerile lor de cloud, deşi ambele au declarat, de asemenea, că clienţii încercau în continuare să caute să facă economii mai mari din cheltuielile lor existente în cloud.

Reducerile de locuri de muncă şi alte reduceri de costuri au contribuit, de asemenea, la profituri mai bune decât se aşteptau pentru această perioadă, după un salt al cheltuielilor anul trecut.

Compania a eliminat mai multe locuri de muncă

Compania a eliminat aproximativ 27.000 de locuri de muncă în două runde de reduceri de personal în acest an. Olsavsky a declarat că Amazon a beneficiat şi de o mai mare flexibilitate a forţei sale de muncă, deoarece a crescut numărul de lucrători contractuali în raport cu angajaţii, inversând o tendinţă din timpul pandemiei, când a redus numărul de contractori.

Marja de profit operaţional a Amazon a crescut cu 3 puncte procentuale faţă de anul precedent, la 5,7%, mult peste aşteptări. Încrederea reînnoită în faptul că societatea a reuşit să îşi controleze costurile în creştere a fost un factor important în revenirea preţului acţiunilor din acest an.