• CashClub vizează atragerea a 500.000 de euro prin crowdfunding pentru extinderea în Europa și dezvoltarea cashback-ului offline, scrie ZF.
  • Platforma oferă cashback pentru cumpărăturile online și permite combinarea mai multor metode de economisire.
  • CashClub se extinde B2B și explorează cashback-ul pentru tranzacțiile offline.

Start-up-ul românesc CashClub, care dezvoltă o platformă digitală ce recompensează utilizatorii cu bani pentru achizițiile online, vizează atragerea unei finanțări de cel puțin 500.000 de euro prin crowdfunding. Acești bani susțin planurile de extindere ale companiei, cu un accent pe expansiunea în Europa și dezvoltarea unei soluții de cashback pentru tranzacțiile offline, scrie ZF.

Care sunt planurile de creștere ale platformei?

În prezent, CashClub numără 70.000 de utilizatori și colaborează cu 1.200 de magazine online din România. Pentru finalul anului, compania își propune să ajungă la 100.000 de utilizatori și să atingă venituri de aproximativ 300.000 de euro.

Finanțarea obținută permite companiei să își realizeze viziunea de a transforma aplicația într-o soluție de loializare disponibilă global, cu o extindere geografică și integrarea funcționalităților offline.

Titlurile zilei

A fost semnat acordul politic de guvernare
Prețul petrolului crește după atacurile SUA asupra Iranului
CINE SUNT MINIȘTRII CARE INTRĂ LA GUVERNARE?
SUA ATACĂ IRANUL
TRUMP ATACĂ IRANUL
Atacurile SUA cresc prețul petrolului

Cum arată expansiunea internațională a CashClub?

CashClub vizează extinderea în întreaga Europă, inclusiv în țări care nu fac parte din Uniunea Europeană, cum ar fi Marea Britanie, Elveția și Norvegia. În plus, planul de expansiune prevede lansarea în piețe precum Bulgaria și Polonia, iar ulterior, extinderea globală. Dacă obțin capitalul necesar, CashClub lansează platforma în 2-3 noi țări la fiecare trei luni și accelereaz, astfel, dezvoltarea față de resursele proprii, care permit o expansiune mai lentă.

Care e istoricul platformei CashClub?

Proiectul CashClub începe în 2019 cu un MVP, iar modelul de business este validat în 2020, în timpul pandemiei. Până în prezent, dezvoltarea platformei este susținută din fondurile proprii ale fondatorilor și profitul reinvestit, ce aduc un total de aproximativ 120.000 de euro. În acest moment, CashClub se concentrează pe extinderea și diversificarea serviciilor sale.

Care sunt beneficiile pentru utilizatori?

Platforma CashClub le permite utilizatorilor să primească cashback pentru achizițiile online realizate la magazinele partenere, fără costuri suplimentare. Comisioanele sunt plătite de magazinele partenere, iar 70-80% din aceste sume sunt returnate utilizatorilor. Un aspect distinctiv al soluției CashClub este posibilitatea utilizatorilor de a combina mai multe metode de economisire (comparatoare de prețuri, cashback și coduri de reducere) în aceeași tranzacție.

Care sunt colaborările platformei?

CashClub colaborează cu 1.200 de magazine online din sectoare diverse, cum ar fi fashion, beauty, cărți, farmacii și IT&C. Pe lângă serviciile oferite direct consumatorilor (B2C), CashClub extinde și parteneriatele B2B și oferă soluții de loializare altor companii, inclusiv bănci și furnizori de beneficii extrasalariale. În prezent, platforma ajunge la 2 milioane de consumatori prin aplicațiile partenerilor.

Cum arată dezvoltarea cashback-ului pentru tranzacțiile offline?

Printre planurile de dezvoltare se numără și lansarea unei soluții de cashback pentru tranzacțiile offline, inclusiv cumpărăturile în magazine fizice. Compania explorează două soluții tehnice pentru implementare: utilizarea unui QR code și posibilitatea de a deveni emițător de carduri, sau parteneriate cu fintech-uri și bănci pentru a facilita plata și obținerea cashback-ului în timp real.

Când are loc runda de finanțare?

CashClub plănuiește să atragă între 500.000 și 1 milion de euro printr-o rundă de crowdfunding pe platforma Seedblink, care se va încheia în aproximativ două luni. În paralel, fondatorii analizează posibilitatea atragerii de investitori „angel” din rândul utilizatorilor fideli ai platformei, care ar putea deveni micro-investitori. Această strategie consolidează legătura cu utilizatorii și le permite acestora să devină parteneri activi în dezvoltarea business-ului.