Acţiunile Twitter se prăbuşesc după ce Musk a pus acordul de preluare a companiei „în aşteptare”

Compania Twitter a scăzut cu 18% după ce Elon Musk a declarat că acordul de preluare de 44 mld. dolari a fost pus „în aşteptare”.

Elon Musk a spus, vineri, că acordul de cumpărare a reţelei de socializare Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a fost pus „temporar în aşteptare”, notând în acest sens o serie de calcule conform cărora conturile false şi spam-urile reprezintă sub 5% din totalul utilizatorilor platformei, conform Financial Times.

Musk a postat mesajul pe Twitter alături de un text al agenţiei de ştiri Reuters care detaliază informaţia pe baza numărului de conturi de tip spam. Momentan, efectul legal al notificării sale nu este clar.

La 13:30, ora României, acţiunile Twitter se depreciau cu circa 18% în şedinţa premarket din New York.

Săptămâna aceasta, CEO-ul Tesla şi SpaceX a declarat că îi va reactiva contul de Twitter al fostului preşedinte Donald Trump, adăugând că interdicţia implementată anul trecut este „greşită din punct de vedere moral”.

Fără dinamica din premarket de vineri, acţiunile Twitter au crescut cu 5,7% în 2022, capitalizarea societăţii atingând 34,5 miliarde de dolari.