- Angajaţii şi primii investitori ai Revolut vând acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august.
- Vânzarea are loc după ce licenţa bancară obţinută în Regatul Unit de fintech atrage sprijin din partea marilor instituţii financiare şi i-a asigurat o evaluare de 45 de miliarde de dolari, scrie Financial Times.
- Fondatorul şi directorul general al companiei, Nik Storonsky, obține între 200 şi 300 de milioane de dolari în prima rundă, raportează Financial Times.
Angajaţii şi primii investitori ai Revolut vând acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august, după ce licenţa bancară obţinută în Regatul Unit de fintech atrage sprijin din partea marilor instituţii financiare şi îi asigură o evaluare de 45 de miliarde de dolari, potrivit FT.
Advertisment
Grupul cu sediul în Londra extinde de două ori vânzarea secundară de acţiuni, care iniţial le permitea doar angajaţilor actuali să vândă acţiuni, pentru a permite unora dintre primii investitori şi foşti angajaţi să îşi lichideze o parte din deţineri.
Cât obține fondatorul Revolut în urma vânzărilor?
Fondatorul şi directorul general al companiei, Nik Storonsky, obține între 200 şi 300 de milioane de dolari în prima rundă, raportează Financial Times. Vânzarea, lansată la o lună după obţinerea mult aşteptatei licenţe bancare în Regatul Unit, atrage o serie de investitori instituţionali, inclusiv Mubadala, un investitor suveran din Abu Dhabi, care preia pentru prima dată o participaţie.
Titlurile zilei
Investitorii timpurii în capital de risc vând acţiuni în valoare de circa 500 de milioane de dolari în a doua rundă a vânzării, conform unor surse citate de FT. În total, vânzările de acţiuni sunt acum pe cale să depăşească 1 miliard de dolari, adaugă sursele.
Dimensiunea vânzărilor, care le permite angajaţilor şi primilor investitori să îşi concretizeze o parte din averea lor virtuală, subliniază ascensiunea Revolut de la un startup fintech la un adevărat competitor în sectorul bancar, precum şi consecinţele faptului că multe companii rămân private mai mult timp.