Forbes lansează pentru prima dată un proiect dedicat exclusiv canabisului, ca business. Topul Forbes Cannabis 42.0 adună 42 companii de succes în industria canabisului din Statele Unite, de la producători de uleiuri, ambalaje și ciocolată până la companii de IT și businessuri fintech.

Topul este menit să evalueze industria prin analize de business și să creeze o comunitate a antreprenorilor. Industria canabisului a generat câștiguri de 25 miliarde de dolari anul trecut în Statele Unite, iar anul acesta va ajunge la 65 miliarde de dolari, scrie Forbes.

“Cannabis 42.0 este o listă a celor mai influenți oameni din industria de canabisului. Ne focusăm pe companii independente. Avem cultivatori de canabis, producători de ambalaje, vânzători de țigări rulate și producători de alimente. Avem și companii B2B, software și platforme fintech. Încercăm să scoatem la lumină companiile care cresc rapid, care au succes și influență. Selecția celor 42 de companii, dintr-o industrie care a câștigat 25 miliarde de dolari anul trecut, nu a fost simplă. Am vorbit cu analiști, investitori și antreprenori.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Avem câteva magazine alimentare pe listă. În pandemie vânzările lor au crescut cu 40%. Una dintre companii este Kiva Confections, care a fost creată de un cuplu, soț și soție, în San Francisco. Compania lor are cele mai mari vânzări pe segmentul de ciocolată și jeleuri în acest moment.”, a declarat Will Yacowicz, jurnalist Forbes.

Kiva este un model de succes în Statele Unite. Să trecem la România, unde avem business-ul Christe Chocolatier, al preotului Dinu Criste. Preotul a înființat atelierul de ciocolată cu canabis acum trei ani, în comuna Sâncraiu din Cluj.

“În 20 de minute, toate tabletele “Doamne ajută” au plecat de la raft. Și-am zis: “Doamne ajută”. Considerăm că o afacere înseamnă a munci, chiar avem îndemnuri în Sfânta Scriptură să ne câștigăm pâinea.

Știam că asta o să atragă atenția foarte tare. Știam, de asemenea, că va fi și contrastul puternic între părintele Dinu Criste și canabis. M-a chemat însuși Mitropolitul la un moment dat la raport să înțeleagă ce e cu povestea asta.”, a povestit Dinu Criste, preot și antreprenor.

Preotul a investit 100 de mii de euro în business. 44 de mii i-a primit prin programul Start Up Nation. În magazinul online o cutie de praline costă până la 200 de lei. Doamne Ajută!

“Plus edițiile speciale, unele pe care le facem doar pe comandă, respectiv praline cu foiță de aur, ouă de paște cu foiță de aur. O să fiu și părintele ciocolatei artizanale în România. De obicei când mă întâlnesc cu frați din tagma preoțească, mă felicită, “Bravo, părinte, excelent!”. Acum îi aștept și eu, le trimit un mesaj, îi aștept să cumpere.”, a mai adăugat Dinu Criste, preot și antreprenor.