- Melissa Weaver nu a avansat în funcție din cauza aspectului.
- Tinerii sunt deconectați de piața muncii și de studii, arată FED.
- FED: 1 din 3 tineri nu au nicio sursă de venit.
You look good or you’re out! Azi, nu mai contează skill-urile, ci cum te aranjezi. Vrei să avansezi la job? Put the make-up on!
Melissa Weaver, un headhunter la o companie de tech, a vrut un upgrade. Să fie vicepreședinte. Spune că experiența ei se alinia perfect cu jobul și standardele companiei. Însă, managerul ei i-a spus că nu depune suficient efort pentru aspectul fizic.
@_melissaweaver Does wearing make up to work make a difference? #work #corporate #career #interview #job #jobsearch #makeup #jobinterview #opinion #advice #women ♬ original sound – Melissa
Mulți urmăritori sunt de acord cu managerul. De ce? După pandemie, s-au schimbat regulile vestimentare la job. Contează impresi și când lucrezi de mult undeva.
Studiile spun că dacă angajatorul te percepe plăcut aspectiv, e mai deschis și mai receptiv la ce-i spui și la cine ești.
Tinerii se gândesc și la alte aspecte, înainte să aleagă un job
E record istoric la tinerii „deconectați“, arată un studiu FED. Unul din trei americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani nu are niciun venit.
Sunt deprimați și nu se înscriu nici la facultate, deși taxele de înscriere au scăzut. Tinerii spun că nu mai e important să ai studii superioare acum. Trăiesc pe banii familiei și împrumuturi.
Situația se tot accentuează din 1990, dar e mai rău decât oricând. Atunci 1 din 5 tineri nu avea niciun venit, azi sunt 1 din 3.
Procentul de adulți tineri care se confruntă lunar cu depresie a crescut la peste 12% în 2022, mai mult de trei ori procentul din 2017.
Tinerii au fost primii după pandemie care și-au pierdut joburile.
Cum afectează asta economia: Crește rata șomajului, scade consumul, nu au bani și, în final destabilizează economia.
Vineri, vine rata șomajului în SUA. Consesul e să stagneze la 3,9%, de la 3,7% în ianuarie. Sunt 6,5 milioane de șomeri în SUA.
În România, rata șomajului e la 5,6% în februarie, în scădere cu 0,1% din ianuarie. Cel mai grav e la tineri, avertizează INS, cu o rată a șomerilor de 22,1%.
Însă, suntem printre statele din UE cu nivel redus al șomajului. Medie UE e la 6%.