Sătul să fie refuzat la interviuri, un absolvent în finanțe-bănci din Anglia și-a instalat un stand la metrou pentru a se prezenta angajatorilor

Nu există nu pot, există nu vreau! Haider Malik a absolvit Universitatea Middlesex cu diplomă în finanțe bănci. Dar, în ciuda acestei calificări, s-a chinuit să-și găsească un loc de muncă și a fost respins după multe interviuri virtuale.

Așa că tânărul de 24 de ani a apelat la o metodă inedită: a creat un stand pop-up în afara stației de metrou și a început să se prezinte potențialilor angajatori.

Inspirația lui a fost tatăl său, un șofer de taxi pensionar care a emigrat din Pakistan în adolescență. Malik a decis să cumpere o tablă de la un magazin de papetărie a lipit pe ea coduri QR pentru ca oamenii să-i poată vedea cu ușurință CV-ul și profilul de LinkedIn.

„În primele 10 minute, am avut emoții mari, doar stăteam acolo cu mâinile goale. Așa că, mi-am scos CV-urile, cele fizice, din geantă, și le-am ținut în mână de parcă urma să vând ceva Am avut, de asemenea, ideea de a vorbi cu lumea și să le spun ”Bună dimineața. Să aveți o zi frumoasă. Cum vă simțiți astăzi?”. Făcând asta, multă lume a realizat că doar încerc să mă pun pe picioare și să fiu un go-getter. Imediat a venit multă lume la mine să îmi ureze succes, unii au scanat codul QR, iar în mai puțin de jumătate de oră am dat toate CV-urile”, a spus tânărul absolvent.

Iar după muncă, a venit și răsplata. Povestea lui a ajuns virală și i-a crescut popularitatea contului de pe Linkedln. Telefoanele și mesajele au început să curgă.

În câteva ore a fost invitat la un interviu la Canary Wharf Group și i s-a oferit un loc de muncă după trei zile.

„Sincer să fiu, săream și țipam în sus de fericire, chiar a fost un moment foarte fericit pentru mine pentru că știu cât de greu mi-a fost în timpul facultății. Am primit oportunitatea de a lucra la Canary Wharf, care este ca un Mecca pentru domeniul de bănci și finanțe. Voi munci foarte mult pentru a-l păstra și voi face tot posibilul să-i impresionez cât de mult pot”, a explicat Haider Malik,