Cafeaua de calitate este prăjită mediu, măcinată pentru ibric și se bea fără zahăr. Este recomandarea celui mai cunoscut cafegiu din București, Gheorghe Florescu, care și-a descoperit pasiunea cu 50 de ani în urmă.

În magazinul său de cafea gourmet, din zona Pieţei Rosetti, Gheorghe Florescu prepară cafea după rețete vechi, armenești. Cum a reușit antreprenorul să se diferențieze în piață? A ales să-și servească clienții cu cafea de foarte bună calitate, importată din America Latină, Indonezia și Jamaica.

“Mi-am dorit așa, în mintea mea de copil, să am și eu un magazin de cafea și iată că-l am. La data de 7 iulie 2010 am deschis primul magazin de cafea gourmet din România și este singurul magazin de cafea gourmet până în prezent. Au trecut 11 ani și nimeni nu a mai reușit să facă un al doilea magazin de cafea, pentru că noi servim lumea care servește foarte bine, mai ales lumea de afaceri”, spune Florescu.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

De la deschiderea magazinului din Piața Rosetti, Gheorghe Florescu a ales soiuri rare de cafea, destinate unui public cunoscător, dar și potent din punct de vedere financiar. Pentru a oferi un produs de calitate, Gheorghe Florescu a studiat cu multă atenție tehnicile de preparare a cafelei. El a fost ucenicul unui cunoscut cafegiu armean din perioada interbelică, Avedis Carabelaian, fost furnizor de ca­fea pentru Casa Regală a României.


“În data de 25 martie 2013 am lansat brand-ul Divin. Carabelaian Divin este rețeta maestrului meu Avedis Carabelaian. Este primul cafegiu al României, sosit, tot așa, în timpul Primului Război Mondial.

În primul rând cafeaua Arabica este cea mai bună cafea din lume, cafeaua Bourbon, apoi Geisha. Am toate Geishele prezente în magazin.

Toate băuturile fine, în primul rând coniacul Cardenal, este cel mai bun coniac din lume, este coniacul pe care Stalin îl trimitea lui Churchill, coniacul preferat al lui Winston Churchill.

Avem lichioruri italiene, avem un vin din Rodii din Armenia, un vin din gutui din Armenia, foarte bun, rețete milionare. De asemenea, multe delicatese, de exemplu ciocolate fine din Elveția, din Franța, din Austria, din Italia și multe alte lucruri”
, explică antreprenorul.


La magazinul Delicatese Florescu, produsele sunt premium. Clienții pot cumpăra ceaiuri aromate, ciocolată artizanală, băuturi fine, dar și produse non-alimentare, precum noutăți literare, CD-uri cu muzică sau cești personalizate.

“Primii clienți care vin, au întrebarea – ce cafea îmi recomandați, aș dori să beau cea mai bună cafea. Evident, îi introducem în acest colț unde este cea mai rară cafea, cele mai deosebite, cum ar fi aceasta – Geisha, Kopi Luwak, Jamaica, care, evident, nu se găsesc în alte părți.

După cafele, clienții ne întreabă despre dulciuri. Avem foarte, foarte multe delicatese care nu se găsesc oriunde și încercăm să avem cele mai bune lucruri. Avem ciocolată artizanală, băuturi foarte fine, cum a spus și domnul Florescu, ulei de măsline, care este foarte bun”
, a declarat Ancuța Savu, lucrător comercial.


Clienții pot găsi produsele în trei locații din București. Pentru viitorul Delicatese Florescu, proprietarul magazinului vrea să se extindă pe piața externă și să ofere cafea de calitate și străinilor.

“Planul de viitor este să mă extind în special și în exteriorul țării. Aveți în fața dumneavoastră o doamnă care va fi probabil prima patroană de cafea Delicatese Florescu de la Londra”, a declarat Gheorghe Florescu.