Fenomenul „Marea demisie” continuă. 40% dintre angajații din România vor să ceară o mărire de salariu, peste media la nivel global de 35%, iar 16% vor să-și schimbe locul de muncă în următorul an, potrivit unui studiu PricewaterhouseCoopers.

Mai mult, 26% dintre angajații români sunt „moderat de acord” cu afirmația că sunt corect plătiți și doar 1 din 5 este mulțumit de actualul job.

„Încrederea și atașamentul angajaților față de angajatori s-au deteriorat în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei care a impus restricții și a redus spre zero interacțiunea directă. (…) Recompensa financiară rămâne cea mai importantă”, spune Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner, PwC România.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

De asemenea, aproape jumătate dintre angajații din țară sunt îngrijorați de faptul că angajatorii lor nu investesc în tehnologii inovative.

Am discutat subiectul cu Ionela Borșan, Recruitment Manager la APT Resources and Services.

“În ceea ce privește partea de așteptări a angajaților, într-adevăr se observă o preferință către zona de beneficii extrasalariale în momentul de față. Salariul are o componentă majoră în atragerea și retenția angajaților, însă nu este primordială și esențială.

Din ce în ce mai mulți angajați preferă un mod de lucru hibrid. Un studiu realizat de Hipo pe parcursul unui an pe un eșantion de aproximativ 350 de angajatori de companii din întreaga țară a arătat că peste 60% din aceștia vor merge pe această variantă hibrid. Deci este o metodă pe care și angajatorii o preferă în momentul de față.”, a declarat Ionela Borșan, Recruitment Manager la APT Resources and Services.