Lionel Messi, cel mai bine plătit sportiv din lume în topul listei Forbes

Potrivit listei anuale Forbes publicate miercuri, Lionel Messi a fost cel mai bine plătit atlet din lume în ultimul an, situat înaintea lui LeBron James din NBA şi a lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United.

Messi a câştigat 130 de milioane de dolari, cifră care include 55 de milioane de dolari din sponsorizări, în ciclul financiar de 12 luni încheiat la 1 mai 2022, la diferență de un an după ce a terminat pe locul al doilea, după luptătorul irlandez de MMA Conor McGregor.

Următorul pe listă după ce a dus acasă 121 de milioane de dolari este LeBron James, vedeta echipei de baschet din NBA, Los Angeles Lakers, spulberând recordul jucătorilor din NBA de 96,5 milioane de dolari, record pe care l-a stabilit anul trecut, în timp ce căpitanul naţionalei portugheze de fotbal, Cristiano Ronaldo, a câştigat 115 milioane de dolari, ocupând locul al treilea.

Fotbalistul brazilian Neymar (95 milioane de dolari) şi triplul campion din NBA Stephen Curry (92,8 milioane de dolari) de la Golden State Warriors completează lista în topul primilor cinci.

Pe poziția a șasea se află jucătorul din NBA Kevin Durant (92 de milioane de dolari), iar Roger Federer, care a jucat cinci turnee în 2021, înainte ca o operaţie la genunchi să-i întrerupă sezonul, a fost al treilea, cu venituri totale de 90,7 milioane de dolari.

Forbes spune că cifrele referitoare la câștigurile înregistrate includ toate premiile, salariile și bonusurile câștigate pe o perioadă de 12 luni, în timp ce câștigurile standard sunt estimări ale ofertelor de sponsorizare și a taxelor.