• Programul EWA se desfășoară între 2 aprilie – 23 mai 2025.
  • Programul alege 10 antreprenoare din domeniul agroalimentar.
  • Partipantele pot primi 2 granturi: unul de 10.000 euro, altul de 5.000 euro.
  • Participantele primesc 6 luni de mentorat și training.
  • Comunitatea include peste 100 de mentori europeni.
  • Au 45.000 euro finanțare totală până acum.

Impact Hub Bucharest și EIT Food deschid înscrierile pentru „Empowering Women in Agrifood 2025”. Programul e dedicat exclusiv femeilor din România, care activează în sectorul agroalimentar.

EWA sprijină 10 antreprenoare cu training, mentorat și acces la o comunitate europeană de experți. Înscrierile se desfășoară între 2 aprilie și 23 mai, iar programul durează șase luni. Programul oferă două granturi: unul de 10.000 de euro și altul de 5.000 de euro.

Participantele trebuie să aibă start-up-uri cu vechime de cel mult 3 ani și fără finanțări de peste 60.000 euro. În trecut, programul a susținut 30 de antreprenoare.

Titlurile zilei

CUM POȚI LUA FINANȚARE?
E PAȘTELE DUREROS DE SCUMP?
CE URMEAZĂ PENTRU SMARTBILL?
CÂND EXPORTUL SCADE, ECONOMIA SUFERĂ
Norofert termină 2024 cu o cifră de afaceri de 45 milioane de lei
GREENBRIER ÎNCHIDE FABRICA DIN ARAD

Cum ajută programul „Empowering Women in Agrifood 2025” antreprenoarele?

Multe femei care doresc să lanseze un start-up în acest domeniu se confruntă cu o serie de provocări, împreună cu accesul limitat la resurse de finanțare, lipsa unei rețele de sprijin, accesul la mentori specializați, uneori și neîncrederea că au abilitățile antreprenoriale necesare, mai ales într-un domeniu care este perceput ca fiind dominat de bărbați. Programul nostru, Empowering Women in Agrifood, vine în întâmpinarea acestor probleme, iar unul dintre avantajele principale este finanțarea. La finalul acestui program, două dintre doamnele antreprenoare vor putea câștiga unul dintre cele două granturi: unul de 10.000 de euro și unul de 5.000 de euro. Dar, în plus, au un cadru structurat în care primesc un mentorat personalizat. Există experți care le oferă sesiuni de mentorat 1 la 1 și au acces la training-uri practice, precum și la comunitatea internațională de experți, pentru că este un program care face parte din seria de programe EIT Food”, spune Corina Banu, program manager, Impact Hub Bucharest.

Cum vede evoluția antreprenoriatului feminin în agrifood?

Trebuie să recunoaștem că România are un potențial agricol în domeniul acesta foarte ridicat. Vedem că sunt din ce în ce mai multe doamne care vin către noi cu o serie de resurse sau nevoi deja identificate. Și ceea ce observăm este că, într-adevăr, programele Empowering Women in Agri-Food – noi suntem deja la a patra ediție – le oferă abilitățile necesare ca să își dezvolte și să-și scaleze ideea. Uneori să-și pună ideea în implementare, alteori să-și scaleze afacerea. Acest program se adresează antreprenoarelor care au o idee de business, dar care încă nu au neapărat o entitate deja formată, dar și acelor doamne care au deja un business, dar nu mai vechi de 3 ani și care vor să-și dezvolte această idee. Practic, această comunitate internațională care oferă resurse, dar și expertiză, le ajută să-și pună pe făgașul sustenabilității, cum spunem noi, afacerile și să ne asigurăm că au succes și că contribuie la dezvoltarea economică a României până la urmă”, afirmă ea.