30.000 de contabili își apără profesia și patrimoniul, în lupta cu propunerile anonime din Parlament, de modificare a legii contabilității. La Conferința Națională a CECCAR, membri din 42 de fililale au votat în unanimitate împotriva limitării activității de experțil contabili, dar și a reorganizării patrimoniului CECCAR, de 45 de milioane de euro. La eveniment au fost invitați să participe mai mulți parlamentari, în frunte cu ministrul Finanțelor. Doar doi au răspuns cererii.

De ce este important votul membrilor CECCAR, am discutat cu Președintele Consiliului Superior al Asociației, Robert Aurelian Șova.

“Aș vrea să precizez că, în cadrul Conferinței Naționale de ieri, practic au fost reprezentați toți membri CECCAR prin reprezentanții pe care și i-au desemnat în cadrul Adunărilor Generale. Practic, ceea ce s-a discutat și deciziile care s-au luat în cadrul Conferinței Naționale sunt deciziile care exprimă voința experților contabili.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Revenind acum la subiect, aceste amendamente propuse vizau mai multe aspecte, unul dintre aspecte viza și reducerea competenței expertului contabil de a efectua expertize financiar-contabile care au și o componentă fiscală. Se pare că, în urma demersurilor pe care le-am făcut la nivel oficial, pentru că am solicitat și structurilor direct implicate din Sistemul Juridic, se va renunța la acest amendament.

Din păcate, astăzi după-amiază, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților s-a discutat proiectul de lege care cuprindea cele 90 de amendamente și, deși am prezentat punctele de vedere ale profesiei, care au rezultat în urma Conferinței Naționale, am constatat că, pentru membri Comisiei de Buget, acest lucru conta mai puțin.”, a declarat Robert Aurelian Șova, Președintele Consiliului Superior al Asociației.