• Averile celor mai bogate femei selfmade ajung la 154 de miliarde de dolari.
  • În top intră femeile cu averi de peste 300 de milioane de dolari.
  • Sunt 31 de femei miliardare selfmade în top, anul trecut erau 24

Un an record pentru reginele capitalismului. Averile celor mai bogate femei din lume selfmade au crescut cu aproape un sfert în acest an. Ajung la 154 de miliarde de dolari. Minimul pentru calificare a crescut la 300 de milioane de dolari de la 225 de milioane de dolari anul trecut, cel mai mare de când Forbes a început să urmărească primele 100 în 2020.
Acum există un record de 31 de femei miliardare selfmade. Anul trecut erau 24. Acum intră 11 femei în top-ul selfmade.

Cine sunt 5 cele mai bogate nou venite în top?

  1. Barbara Banke, la 70 de ani are 2,6 mld. $. E în industria vinurilor
  2. Susan Ocampo, la 66 de ani are 2 mld.$ . E în industria semiconductorilor
  3. Sara Liu, la 62 de ani are 1 mld. $. hardware pt computer
  4. Shuo Wang la 35 de ani are $850 M. e pe software HR
  5. Daniela Amodei la 36 de ani are $830 M. Artificial intelligence. (Este și cea mai tânără)

A doua cea mai tânără este cântăreața Katy Perry. la 39 de ani are 350 mil.$ și e din industria muzicală

Cea mai bogată femeie selfmade este Diane Hendricks, cu avere netă de 20 mld.$

Este co-fondator ABC Supply. Unul dintre cei mai mari distribuitori angro de acoperișuri, siding și ferestre din SUA. Hendricks a co-fondat afacerea împreună cu regretatul ei soț, Ken, în Beloit, Wisconsin, în 1982. Ea a condus-o de la moartea acestuia, în 2007.
Ea a condus ABC să facă cele mai mari două achiziții din istoria sa, cumpărând rivalul Bradco în 2010 și distribuitorul de materiale de construcție L&W Supply în 2016.
Compania are peste 900 de sucursale și a avut venituri de 20,4 miliarde USD în 2023.
Hendricks a vândut case la comandă pentru un constructor înainte de a-l întâlni pe Ken, un acoperiș.
Ea a cheltuit milioane pentru dezvoltarea economică locală, reconstruind blocuri întregi în Beloit și aducând mai multe noi afaceri în stat.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Alte miliardare selfmade sunt:

– Wu Yajun, cu o avere de 5,8 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri din China care a cofondat dezvoltatorul de proprietăți Longfor Properties.
– Zhou Qunfei, cu o avere de 6,1 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri din Hong Kong care a fondat Lens Technology, producătoare de ecrane pentru smartphone-uri.
– Wang Laichun, cu o avere de 6,6 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri din Hong Kong care a fondat Luxshare Precision Industry, un producător de componente electronice.
– Judy Faulkner, cu o avere de 7,4 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri din SUA care a fondat Epic Systems, un furnizor de software medical.
– Rafaela Aponte, cu o avere de 16,8 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri din Elveția care a fondat Mediterranean Shipping Company, cel mai mare operator de containeri din lume.
– Fan Hongwei, cu o avere de 18,2 miliarde de dolari, este o femeie de afaceri din China care a condus Hengli Petrochemical, o companie de rafinare a petrolului și fibre chimice.

Hai să ne mai uităm la o femeie care a renunțat la carieră pentru a avea familie și ulterior a devenit și antreprenor de succes! Este vorba de Eva Mendes, partenera lui Ryan Gosling care are o avere estimată la 20 de milioane de dolari. Ce înseamnă să renunți la Hollywood? De când a jucat în ultimul ei film, „Lost River” din 2014, Eva Mendes a devenit mamă, designer de modă, autoare de cărți pentru copii și coproprietară a unui startup de succes cu produse de curățenie, Skura Style. După ce a preluat un pachet de acțiuni în 2022, Mendes a ajutat compania care a fost fondată în 2017 de Linda Sawyer și Alison Matz, să-și extindă aria de marketing și chiar s-a interesat în designul de produse. Forbes estimează că afacerea a generat venituri de 7 milioane de dolari anul trecut și este pe drumul spre 20 de milioane de dolari în 2024.

Ce părere are despre echilibrul familie și business?

„Este cel mai creativ lucru pe care-l poți face. Creezi o viață. Nu se oprește doar la asta. Cât timp sunt copiii cu tine, creezi în fiecare zi. Creezi împreună cu ei sau pentru ei. De la mâncare, până la entertainment. Mi-a spus: „Libertatea este când îți faci singură banii”. Asta trebuie să faci. Trebuie să-ți dai seama cum să faci bani. De când am fost mică am tot auzit asta.” spune ea.