Platforma Benefit a înregistrat o creştere în privinţa turismului intern, astfel că, angajaţii care primesc beneficii flexibile în platformă au reluat achiziţia de vacanţe în România, conform unui comunicat al platformei Benefit.

În ultimele şase luni, 4 din 10 utilizatori ai platformei au folosit bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziţia de vouchere de vacanţă, ceea ce indică reluarea trendului ascendent de dinainte de pandemie. 

„Anul acesta, se observă un apetit crescut pentru călătoriile interne în rândul angajaţilor din România, mai uşor accesibile în condiţii de siguranţă. După o perioadă de provocări pentru turismul intern, turiştii au reluat achiziţia de vacanţe în ţară. În ultimele şase luni, tranzacţiile efectuate în categoria Turism intern din platforma Benefit s-au dublat şi trendul este promiţător. Voucherele de vacanţă sunt al doilea cel mai dorit beneficiu extrasalarial din platforma Benefit, după tichetele de masă. Utilizând o facilitate unică oferită de platforma de beneficii flexibile, angajaţii şi-au putut cumula bugetele pe parcursul mai multor luni, iar acum pot folosi sume mai mari pentru achiziţia vacanţelor interne, prin intermediul voucherelor de vacanţă”, spune Codruţ Nicolau, General Manager Edenred România şi Benefit.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Conform datelor Benefit, angajaţii care călătoresc în România aleg pentru această vară destinaţii în mediul rural. Dacă în anul de dinainte de pandemie, destinaţiile preferate erau litoralul şi marile oraşe, anul acesta interesul a crescut pentru locurile mai puţin cunoscute.

Angajatorii din mediul privat pot acorda vouchere de vacanţă salariaţilor lor în limita a 6 salarii minime brute/ angajat/ în decursul unui an fiscal pentru a beneficia de facilităţile fiscale aferente acestora. Astfel, pentru voucherele de vacanţă oferite în această limită, angajatorului nu îi revin obligaţii de plată, iar angajatul plăteşte doar impozitul pe venit de 10%. 

Voucherele de vacanţă reprezintă un beneficiu inclusiv pentru turismul intern, generând venituri suplimentare industriei, în condiţiile în care acestea pot fi folosite exclusiv în unităţile turistice din România. Angajaţii pot utiliza voucherele de vacanţă la hoteluri, pensiuni şi agenţii de turism din România aflate în reţeaua de parteneri a emitenţilor.

Benefit este una dintre cele mai mari platforme de beneficii extrasalariale flexibile din România, iar în 2019 a fost cumpărata de către Edenred România, companie emitentă de carduri şi tichete de beneficii pentru salariaţi.