Raiffeisen Bank lansează pe platforma Money Bistro un podcast prin care clienţii pot să înveţe cum să îşi gestioneze mai bine finanţele, în condiţiile în care doar 4 din 10 români consideră că reuşesc să îşi administreze eficient cheltuielile.

Potrivit unui sondaj realizat pentru Raiffeisen Bank la sfârşitul anului trecut, printre greşelile financiare frecvente ale românilor se numără cumpărăturile (37%) şi investiţiile (31%) făcute în momente nepotrivite.

„În primii doi ani ai programului Money Bistro am explicat concepte de educaţie financiara şi am oferit familiilor din România sfaturi practice despre cum îşi pot îmbunătăţi situaţia financiară. În acest an, ne propunem să punem la dispoziţia publicului larg puncte de vedere diverse despre cum poţi să-ţi administrezi mai bine bugetul personal sau al familiei. Podcastul Money Chat este un format uşor de urmărit de oriunde şi oricând”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare şi Relaţii Publice la Raiffeisen Bank.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Podcastul Money Chat conţine 10 poveşti adevarate de la români cu meserii, pasiuni şi obiceiuri de viaţă diferite, toate sub forma unui serial audio, de tip interviu, cu gazda Andreea Remeţan.

Podcastul poate fi ascultat  pe cele mai importante platforme de streaming audio disponibile în România: Spotify / Google Podcasts;

Potrivit studiului despre obiceiurile financiare ale românilor, o treime dintre respondenţi consideră atractivă ideea de a asculta emisiuni sub formă de podcast. Aproape 4 din 10 români sunt de părere că un podcast e potrivit şi foarte potrivit pentru subiecte ce ţin de educaţie financiară.

Cel mai potrivit moment sau context pentru a asculta un podcast este atunci când fac diferite treburi prin casă (61%), când sunt în drum spre muncă (26%) sau la volan (24%). De aceea, timpul pe care l-ar aloca românii pentru a asculta un episod de podcast este între 40-60 de minute.

Money Bistro este o platformă de educaţie financiară a Raiffeisen Bank .