• Sunt multe diferențe între milionari și miliardari, în ceea ce privește valoarea netă și influența, arată un studiu RobReport.
  • În lume există circa 59,4 milioane de milionari cu o valoare netă combinată estimată la 195.000 de miliarde de dolari.
  • Miliardari sunt 2.781, ale căror averi totale ajung la de 14.200 miliarde de dolari.

Cei ultra-bogați sunt deseori puși la un loc, dar există diferențe clare între a fi milionar și miliardar, diferențe care merg mult mai departe decât câteva zerouri în plus în valoarea netă. Un nou raport al RobbReport analizează cele mai mari diferențe care separă clasele bogăției.

Ce diferențe găsește stiudiul între a fi milionar și miliardar?

La nivel mondial, există circa 59,4 milioane de milionari, cu o avere netă totală estimată la 195.000 de miliarde de dolari. În schimb, în 2024, există 2.781 de miliardari la nivel mondial, ale căror averi totale acumulează suma de 14.200 de milioane de dolari. În vârf sunt centi-milionarii (cei cu avere netă peste 100 milioane de dolari), 15 la număr, cu Bernard Arnault (221 miliarde de dolari), Jeff Bezos (206 miliarde de dolari) și Elon Musk (188 miliarde de dolari), în top trei.

“The first million is the hardest.”

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Primul milion este cel mai greu”, posta Drake pe Twitter în 2012. În timp ce T. Boone Pickens, un afacerist american, posta în aceeași perioadă „Primul miliard este al naibii de greu.”

Un milion de dolari, reprezentat în bancnote de 1 dolar, ar ajunge la o înălțime de 358 de metri, în timp ce un miliard de dolari s-ar întinde circa 109 km.

Hobby-urile, interesele și situațiile specifice ale milionarilor și miliardarilor diferă din multe puncte de vedere. Milionarii se răsfață cu lux, precum tururi cu jet privat, vinuri rare și ceasuri foarte scumpe. În schimb, miliardarii urmăresc pasiuni și mai rarefiate, de la participarea la Cupa Americii la navigație, până la finanțarea explorării spațiale private.

Cuvântul cel mai puțin preferat de către milionari este „Cine?”, în timp ce miliardarii nu vor să audă de „Nu”.

Unde locuiesc cei mai mulți dintre super-bogații lumii?

New York e pe primul loc în topul locuitorilor milionari, cu 349.500 de persoane, în timp ce zona golfului San Francisco are cel mai mare procent de miliardari, de peste 2%.

În America de Nord trăiesc 42% dintre milionarii lumii. 27% sunt în Europa și 16% în Asia-Pacific, dar fără China și India.

Statele Unite conduc cu circa 800 de miliardari și 22,7 milioane de milionari. China e pe locul al doilea, cu 814 miliardari și 6,2 milioane de milionari. Iar țări precum Elveția și Monaco au un procent mai mare de rezidenți milionari în raport cu populația lor mică.