Lasă Nvidia deoparte. Amazon și Docebo sunt noile talente

Ce să ai în portofoliu în 2024? După creșterile Nvidia din 2023, Amazon și Docebo sunt winnerii de anul acesta. Wall Street estimează plusuri între 24% și 30%.

https://media.alephbusiness.ro//2024/02/NVIDIA.mp4

Amazon are potențial mai mare de creștere. Inclusiv Google și Meta pierd teren în fața companiei lui Bezos, în anumite privințe.

Amazon se mișcă bine pe mai multe filiere: E-commerce, advertising digital, cloud computing
Compania lui Bezos va lua locul Alibaba în topul veniturilor, până în 2027, spune Morgan Stanley. E și cea mai populară platformă online, ca număr de vizitatori.
Numărul mare de useri de pe platformă îi ajută în adevertising. E a treia companie de advertising din lume, în fața Google sau Meta.
Amazon Web Services (AWS) e lider al industriei de cloud. Are 31% cotă de piață, peste 24% la Microsoft și 11% la Google.
Gartner spune că AWS este lider și al zonei de dezvoltare a serviciilor A.I.. Recent lansa Bedrock, prin care developerii pot construi aplicații de generative AI.

Wall Street așteaptă ca earnings per share să aibă un avans de 30% anual, în următorii 5 ani.
Comerțul electronic va crește cu 8%/an, până în 2030. La Advertising și Cloud se adaugă 14% pe an.

Și Docebo ține 2024 în plusuri, tot din A.I.

Docebo e un sistem de multi-product learning management system (LMS). Ajută business-urile să creeze, livreze și să măsoare rezultatele cursurilor de training atât intern, cât și extern.
Evoluează și pe parte de inovare. Docebo Shape folosește A.I. pentru a genera materiale de training din documente, prezentări sau studii de caz.
Docebo este liderul pieței de LMS în ultimii 6 ani, potrivit Fosway Group. Iar Morgan Staley o pune pe lista companiilor de top din A.I. pentru 2024.
Anul acesta, vine cu noi capabilități: virtual role-play și real-time feedback, pentru training-uri.

Docebo își va crește vânzările cu 25% pe an, în următorii 5 ani, spun analiștii Wall Street.
Companiile își vor crește cu 20% pe an cheltuielile cu sisteme LMS, până în 2030, arată un raport Grand View Research.

Ce rezultate a adus Nvidia în fața investitorilor?

Nvidia a fost cea mai performantă acțiune din S&P 500, anul trecut, cu un plus de 239% și +50% de la începutul anului.
Rămân destule motive să păstrezi Nvidia în portofoliu. Domină piața de machine learning, dar participă și în alte valențe ale zonei A.I.: echipamente de rețea, software, servicii de cloud, spun economiștii.


Exit mobile version