• Acțiunile Berkshire Hathaway au un plus de 17% în 2023
  • Apple, cea mai importantă deținere Berkshire, are +52% anul acesta
  • American Express este pe plus cu 22% de la începutul anului

Prevede viitorul? Are intuiție extraordinară? Sau e rezultatul unui cumul de cunoștințe și experiențe de-a lungul zecilor de ani? Nu știm cu exactitate. Cert e că Warren Buffett așază lucrurile cum trebuie, iar Berkshire Hathaway ajunge la finalul anului cu noi rezultate financiare foarte bune.

Cum se mișcă totuși acțiunile din portofoliului lui Buffett?

Acțiunile Apple, care sunt în număr de 915 milioane, a crescut în 2023 cu 52%. Așadar, valoarea lor se situează acum la 180 de milarde de dolari, față de 119 miliarde la finalul anului 2022.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Altă deținere majoră din portofoliul lui Buffett este American Express, care înregistrează un plus de 22% de la începutul anului.

La pol opus, are și pierderi. Coca-Cola, cea mai mare deținere din portofoliu, are un minus de 7%. Iar Chevron are o depreciere de 17% în 2023. Însă de data aceasta are o justificare. Achiziția Occidental Petroleum, care va genera mult mai mulți bani înapoi, potrivit CEO-ului companiei. Săptămâna trecută, Berkshire a mai cumpărăt alte 10 milioane de acțiuni în cadrul grupului petrolier.

Cum se mișcă acțiunile Berkshire Hathaway în 2023?

Acțiunile Berkshire se apreciază cu 18% anul acesta, pe fondul unor venituri operaţionale în creştere şi randamentelor oferite de titlurile americane de trezorerie. Este evaluată la 792 de miliarde de dolari, cifră care o plasează pe poziția a noua în clasamentul companiilor în funcție de capitalizare.