• Bogații din SUA renunță la obiceiul de a trage draperiile.
  • În Brooklyn Heights, un cartier select din New York, „geamurile fără draperii” sunt obligatorii, scrie The New York Times.
  • Lumina naturală îți ridică starea de spirit, potrivit studiilor în domeniu.

Bogații nu mai trag draperiile. Americanii din clasele superioare ale societății nu vor să-și ascundă avuția. Devine un simbol de statut social, în cartierele bogate din SUA, potrivit The New York Times. Trecătorii observă și dau trend-ul și pe TikTok.

Tendința ia amploare, dar nu e nouă. Un studiu realizat în 2013, de Departamentul de Energie din SUA, arăta că americanii care câștigă peste 150.000$/an sunt de două ori mai predispuși să nu tragă draperiile. 20% dintre ei declarau asta, față de 10% dintre cei cu salarii anuale de 20.000-29.000$/an, potrivit The Atlantic.

Ce avantaje ai, fără draperii?

Lumina naturală îți dă o stare de bine. Geamurile neacoperite de draperii sau storuri îți oferă mai mult contact cu lumea exterioară. Dar și lumea te vede. Bogații își asumă asta. Au și suficientă intimitat. Datorită spațiilor mari în care locuiesc, nu sunt așa ușor expuși privirilor indiscrete.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

Și nici nu-și fac griji în legătură cu facturile mari rezultate din încălzirea sau răcirea excesivă a locuinței, atunci când lasă geamurile libere.

Cum stau draperiile atunci când ești bogat, în alte regiuni?

De regulă, în cartierele bogate, casele nu se ascund în spatele draperiilor. E cu transparență și în Europa.

În Olanda este un obicei să lași geamurile libere și pe timpul nopții. E un semn de bună-credință față de comunitate.

În Danemarca, chiar și în regiunile rurale, e bine să lași draperiile la perete. Altfel, vecinii vor crede că ai ceva de ascuns.

Se ține bogăția la vedere?

Fun fact: australienii își ascund averile chiar și în fața familiei sau prietenilor. Un caz: o familie închiriază un apartament modest, de două camere, atunci când își cheamă apropiații în vizită.

Aproape 60% dintre autralieni spun că sunt în mare parte de acord cu afirmația „îmi ascund averea de apropiați”.

12% dintre ei spun că sunt puternic de acord cu afirmația, potrivit unui sondaj Private Wealth Network.