Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 21% luna trecută, a doua cea mai slabă lună mai din 30 de ani

Sursă foto: Hepta

Înmatriculările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu aproape 21% luna trecută, a doua cea mai slabă lună mai din ultimele trei decenii, după cea din 2020, în condiţiile în care provocările legate de aprovizionare au împiedicat vânzările şi livrările în ciuda cererii solide.

Conform Reuters, Societatea Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile (SMMT) a declarat că vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut luna trecută la 124.394 de unităţi, în timp ce absorbţia vehiculelor electrice cu baterii a crescut cu aproape 18%, acestea rreprezentând una din opt maşini noi care au intrat pe şosele.

„Într-o nouă lună dificilă pentru piaţa autoturismelor noi, industria continuă să se lupte cu lipsa continuă de piese la nivel mondial, creşterea absorbţiei vehiculelor electrice cu baterii fiind unul dintre puţinele puncte luminoase”, a declarat Mike Hawes, directorul executiv al SMMT.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie în acest an vor fi probabil mai mici decât se credea anterior, deoarece reducerea costului vieţii în Marea Britanie şi lipsa persistentă de cipuri au un impact asupra pieţei auto, a declarat luna trecută SMMT.

Piaţa globală a scăzut cu aproape 9%, echivalentul a 62.724 de unităţi mai puţin, până acum în acest an, din cauza problemelor de aprovizionare, a declarat SMMT.