Top celebrități cu cele mai scumpe colecții de mașini din lume

A fi o celebritate în zilele noastre este adesea un efort profitabil, iar unul dintre primele lucruri pe care le fac vedetele cu banii câștigați este să investească într-o mașină scumpă sau două. Multe celebrități optează pentru Range Rover, Tesla sau vehicule similare de ultimă generație, dar pentru unele staruri una sau două mașini pur și simplu nu sunt suficiente. Oricare ar fi motivul pentru care și-au început colecțiile de mașini, toate sunt foarte impresionante și foarte scumpe

Luptătorul și actorul John Cena, a cărui avere netă este estimată la aproximativ 80 de milioane de dolari, este un mare fan al mașinilor americane, atât clasice, cât și contemporane. Colecția sa de clasice include un Plymouth Road Runner Superbird, un Buick GSX și un AMC Rebel „The Machine”, scrie Slashgear. Dar, cea mai inedită mașină a lui este o creație mult mai modernă, numită Corvette InCenaRator, o mașină construită la comandă după gusturile lui. Cert este faptul că în calcului averii sale nete, colecția sa de mașini reprezintă o cifra semnificativă.

Lil Wayne este unul dintre cei mai prolifici rapperi de pe planetă, cu o carieră de aproape 25 de ani. El a susținut că , în acești ani, a scris atât de multe versuri încât trebuie să le caute pe Google când scrie pentru a se asigura că nu scrie același lucru de două ori. Cu toate acestea, nu ar trebui să aibă probleme în a-și aminti ce este în garaj, deoarece deține unele dintre cele mai populare mașini de performanță din lume. Una dintre cele mai importante piese ale colecției sale este Bugatti Veyron, pentru care a plătit 1,8 milioane de dolari, relatează Slashgear. Într -un interviu , Wayne a susținut că reprezentanța l-a numit „Barack Obama de la Bugatti”, deoarece a fost primul rapper negru care a cumpărat un Bugatti. În ultimii ani, Wayne a continuat să adauge la colecția sa, primind un McLaren 720S personalizat de 400.000 de dolari , din partea prietenului său, președintele Young Money Records, Mack Maine.

Jay Leno, un alt mare colecționar de mașini, s-ar putea să nu fie prea dornic să se ocupe de complexitățile care apar din conducerea unui Ferrari, dar bucătarul celebru și prezentatorul TV Gordon Ramsay nu are astfel de rețineri. Potrivit The Sun, soția lui Ramsay, Tara i-a cumpărat un Ferrari 550 Maranello ca și cadou pentru că a câștigat trei stele Michelin. Ferrari-urile nu sunt însă singura marcă din colecția lui Ramsay, deoarece deține și un Ford GT, un Porsche 918 Spyder și un Land Rover Defender care a fost folosit în filmul James Bond Spectre .

Rapperul, designerul și omul de afaceri Kanye West și-a câștigat o reputație pentru comportamentul său imprevizibil și, în mod corespunzător, colecția sa de mașini este la fel de imprevizibilă. Potrivit GQ , el deține totul, de la un Bugatti Veyron construit în parteneriat cu casa de modă pariziană Hermès până la un camion monstru ucrainean de teren numit Sherp. Printre colecția sa se află o serie de mașini rare de performanță, inclusiv un Mercedes-Mclaren SLR Sterling Moss, pe care a fost văzut conducând în jurul Festivalului de Film de la Cannes.

Cea mai ciudată achiziție a sa este Dartz Prombron Red Diamond Edition, un SUV uriaș antiglonț, model pe care l-a achiziționat de două ori. Costând fiecare 1,2 milioane de dolari, aceste tancuri blindate pentru drum au geamuri placate cu aur, anvelope de calitate militară și indicatori din aur alb care sunt accentuate cu rubine, relatează Slashgear.

Fiind una dintre cele mai bine plătite celebrități a cărei muncă se învârte în jurul conducerii de mașini, nu este surprinzător să afli că Lewis Hamilton are o selecție destul de impresionantă de vehicule în proprietatea sa. Una dintre cele mai importante achiziții ale sale este o Pagani Zonda personalizată cu inițialele sale, 760 LH. În ciuda faptului că unul dintre cei mai prestigioși producători din lume a făcut o mașină special pentru el, Lewis nu a fost prea impresionat de Zonda lui, chiar și a numit-o „îngrozitor de condus” într-un interviu . El este, de asemenea, mândrul proprietar al unui Ferrari și, se pare, că a avut acces din timp pentru a conduce Mercedes-AMG Project One, hipermașina de ultimă oră a mărcii, care este puternic inspirată de tehnologia F1.

Messi, Justin Biber sau Ralph Loren se încadrează și ei în topul colecționarilor de mașini realizat de Slashgear.