Tesla a majorat preţurile modelelor sale premium în China

  • Tesla majorează preţurile modelelor premium S şi X cu 2.750 de dolari în China.
  • Elon Musk spune că cele două modele premium sunt „de o importanţă minoră” pentru viitorul Tesla.
  • Toate variantele sedanului Model S şi ale vehiculului utilitar sport Model X au fost majorate.

Tesla a majorat preţurile modelelor sale premium în China, după o mică creştere a costului modelelor sale de top Model 3 şi Model Y la începutul săptămânii, conform CNBC.

Toate variantele sedanului Model S şi ale vehiculului utilitar sport Model X au fost majorate cu 19.000 de yuani (2.750 de dolari), potrivit site-ului producătorului auto. Aceste vehicule pornesc acum de la 808.900 de yuani şi respectiv, 898.900 de yuani.

Măsura, împreună cu creşterile de 250 de dolari pentru cele mai populare modele ale sale şi cu majorările de preţ pentru modelele S şi X în SUA luna trecută, marchează o inversare parţială a mai multor runde de reduceri agresive de la începutul anului, care au făcut ca în primul trimestru compania să înregistreze cea mai mică marjă de profit brut din aproape trei ani pentru automobile.

Cu toate acestea, ajustarea preţurilor vehiculelor sale de vârf este mai puţin semnificativă pentru rezultatele financiare ale Tesla decât ajustarea costului Modelului 3 sau Y, Musk declarând că cele două modele premium sunt „de o importanţă minoră” pentru viitorul Tesla.